23948sdkhjf
>

Scan Global Logistics køber op i hele verden: - Vi har en solid pipeline

Den dansk-baserede transport- og logistikvirksomhed Scan Global Logistics har kontorer spredt over hele verden – og endnu flere flag skal plantes på tværs af kloden i de kommende år.

Det fortæller Scan Global Logistics-gruppens administrerende direktør Allan Melgaard og økonomidirektør Claes Brønsgaard Pedersen til Transportmagasinet.

- Vi overtog Pioneer International Logistics i Australien i begyndelsen af 2020, og under corona-krisen har vi åbnet kontor i Prag, mens endnu et kontor i Tjekkiet er på trapperne. Vi har også åbnet endnu et kontor i Tyskland, og yderligere et europæisk kontor er på vej, fortæller Allan Melgaard.

Der er altså fuld damp på opkøbsmaskinen, selvom kalenderen siger corona-krise. Men krisen har til gengæld gjort nogle ting omkring opstart og opkøb en lille smule mere omstændeligt, afslører ledelsen.

- Vi har en solid og interessant pipeline på opkøbsmuligheder, men i og med at vi er begrænset i at mødes fysisk, så er de sat lidt i bero, indtil vi kommer tilbage til ’normalen’, siger Allan Melgaard, og fortsætter:

- I forhold til et opkøb er det meget vigtigt for os at mødes med lederteamet i de virksomheder, vi tænker på at opkøbe, som en del af vores due diligence. Og straks vi får muligheden for det, vil vi starte flere af vores opkøbsaktiviteter op igen. Vi har stadig nogle ting på ønskelisten, vi gerne vil have gennemført, hvor det ville være en fordel at gøre det gennem opkøb fremfor organisk vækst, fordi det kan tage for lang tid selv at starte noget op fra bunden.

Ifølge Claes Brønsgaard Pedersen og Allan Melgaard er det vigtigste i forbindelse med et opkøb, at det er de rigtige mennesker, der er til stede i den virksomhed, der står til at blive opkøbt.

- Vi er et non-asset firma, så medarbejdernes viden og kompetencer, og den måde man strukturerer arbejdet på, det er det, der skaber værdi. Vi har de strukturer og systemer, der skal til, men det er de mennesker, man kommer ind i ligningen, der gør forskellen, siger Allan Melgaard.

Når det kommer til, hvor pengene skal bruges, så er det selvfølgelig begrænset, hvor meget de to direktører er villige til at afsløre – dog vil de sige så meget, at de har flere virksomheder, som de har et godt øje til:

- Der er et par lande udenfor Europa og et par lande i Europa, hvor vi ønsker at plante et flag. Ambitionerne forbliver intakte, trods corona-krisen og dens udfordringer, men for os er det vigtigste at vi finder det rigtige opkøbsmål, frem for at købe op på må og få.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078