23948sdkhjf
>

Coronavirus sætter tydelige spor i sommertrafikken

Markant flere danskere holder ferie i Danmark i år, og det kan ifølge Vejdirektoratet klart ses på trafikken.

Ferierende bilister, der i weekenden har oplevet, at der var unormalt mange biler på vejene, har haft helt ret.

Antallet af biler, der er kørt over eksempelvis Fyn, er steget betragteligt i år. Året er da også præget af, at langt flere holder ferie i Danmark.

Det viser nye tal fra Vejdirektoratet, der har målt på trafikken sidste weekend, en af de største rejseweekender i året.

- Det ser som forventet ud til, at ekstra mange danskere holder sommerferie indenlands i år.

- Det viser sig blandt andet ved en usædvanlig lav trafik nær grænserne og en øget trafik på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland samt på hovedvejene til og fra sommerhusområderne. For eksempel ved den jyske vestkyst og i Nordsjælland, skriver projektleder i Vejdirektoratet Niels Moltved.

Læs også: Danskudviklet app i Apple CarPlay

Sammenlignet med samme weekend sidste år steg trafikken på Fynske Motorvej ved Aarup med 14 procent. På Hillerødmotorvejen, der leder til sommerhusområderne i Nordsjælland, steg trafikken med 12 procent.

Også mod Sjællands Odde, hvor man både kan tage færgen til Ebeltoft og Aarhus eller have et sommerhus, steg trafikken med omkring 13 procent.

Samme tendens kunne ses på Holstebromotorvejen og Herningvej, der begge kan lede badelystne mod den jyske vestkyst. Her steg trafikken begge steder med over 20 procent.

Modsat er trafikken faldet voldsomt ved grænserne, hvilket dog ikke ændrede på betydelige ventetider ved grænsen i weekenden.

Læs også: Vejprojekter kan spare bilister for millioner af timer

På Sønderjyske Motorvej ved Haderslev lå antallet af trafikanter 24 procent under samme weekend sidste og på Øresundsmotorvejen var antallet af trafikanter 48 procent under niveauet fra sidste år.

- I vores sommerferieprognose havde vi en forventning om, at lørdagene ville bære præg af kø og forlænget rejsetid, da det traditionelt er skiftedag i mange sommerhuse - og den prognose holder stik.

- Fredag var dog også en stor rejsedag, og i Nordjylland lå fredagstrafikken faktisk over lørdagstrafikken, skriver Niels Moltved.

/ritzau/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094