23948sdkhjf

Trods nedgang: Lastbilsalget er i bedring

De Danske Bilimportører melder om positive tendenser i salget af tunge køretøjer.

Selvom lastbilsalget i juli ligger 15,1 procent lavere end tilsvarende måned i 2019, er der gode takter at spore, lyder det fra foreningen på baggrund af en ny opgørelse.

Vi skal tilbage til marts, hvor coronakrisen først lige var brudt ud, for at finde et bedre månedsresultat, hvilket kan være en indikation for, at også lastbilsalget er i bedring.

ÅTD er der blevet indregistreret 2.143 lastbiler, hvilket en tredjedel (33,3 procent) færre end i perioden januar til juli 2019, hvor tallet var 3.215. 

- Nedgangen i lastbilsalget i 2020 er ikke kommet som den store overraskelse for branchen, da forhandlere og importører har oplevet høje salgstal de foregående år. Coronakrisen har dog lagt en yderligere dæmper på aktiviteten, og med lastbilers generelt lange leveringstider må vi nok forvente, at coronakrisens fremfærd i foråret vil afspejle sig i salgstallene i en del måneder fremover – derudover afhænger meget naturligvis af udviklingen i transportbehovet her efter ferietiden, siger administrerende direktør i De Danske Bilimportører Mads Rørvig.

Læs også: Færre lastbiler bliver indregistreret

Varebiler sælger

Anderledes ser det ud for salget af varebiler, der i juli måned oversteg niveauet for både juli 2018 og juli 2019.

Efter nogle hårde måneder for varebilsalget, som har budt på salgsnedgange i april og maj 2020 på hhv. 35,2 og 37,5 procent i forhold til de tilsvarende måneder af 2019, er udviklingen nu vendt.

1.995 solgte varebiler blev det til i juli, hvilket er en stigning på 7,4 procent i forhold til juli 2019.

Men selvom salget af de tunge køretøjer viser positive tendenser, lurer coronakrisen stadig i skyggen.

Det fortæller administrerende direktør Mads Rørvig.

- Varebilerne viser gode takter med en salgsfremgang ift. juli sidste år på over 7 procent. Vores medlemmer beretter endda om endnu større aktivitet og efterspørgsel fra erhvervslivet end hvad der kan spores i opgørelserne over nyregistreringer. Det tegner altså godt for de kommende måneder, men med genopblusningen af coronasmitten i Danmark og i resten af Europa må vi naturligvis tage alle forudsigelser med en gran salt, siger han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078