23948sdkhjf

Ny Nooteboom til tung og lav transport

Vognmandsforretningen Preben Andersen ApS i Nykøbing Falster er en lokal vognmandsforretning med fokus på entreprenørkørsel. Vognparken består af et dusin tip-, kran- og containerbiler samt trækkere, og for at kunne tilfredsstille de mange lokale kunders behov med eget materiel råder Preben Andersen desuden over adskillige kærrer, tiptrailere og nedbygede hurtigløbere. Virksomheden råder desuden over egen grusgrav.

Med en ny, 4-akslet Nooteboom blokvognstrailer fra Korsdal Trailer i Ans er Preben Andersen rykket en vægtklasse op, for i kombination med en 3-akslet trækker kan den nye Nooteboom komme op på 71 ton vogntogsvægt og virka 43 ton nyttelast.

- Vi har mange kørselsopgaver med tunge maskiner, containere mm. Vi har i forvejen en 3-akslet nedbygget Nooteboom sengetrailer og en hurtigløber, men vi havde behov for større nyttelast i kombination med lav læssehøjde. Derfor er vi rykket en klasse op til en 4-akslet med udtræk og fire styrende aksler, fortæller Henrik Andersen.

Sammen med sin søster Malene driver han forretningen efter deres afdøde far Preben, der grundlagde den i 1968.

- Vi kunne godt have opnået højere totalvægt og lasteevne på den nye trailer, men vi har prioriteret den lave læssehøjde, og så er det lavprofil-dækkene, der sætter begrænsningen, tilføjer han.

Gode erfaringer

- Vi har rigtig gode erfaringer med de hollandske trailere. Desuden er Henrik Korsdal en dygtig sælger, som giver god rådgivning om mulige løsninger - og så følger han op på sagerne, fastslår Henrik Andersen..

Læs også: Danish Agro investerer i fire Pacton-trailere

95 % af aktiviteterne i Preben Andersen ApS udføres for egne kunder på Lolland-Falster og Sydsjælland. Indimellem går turene dog også til den anden side af Storebælt og Øresund, så det stiller krav om driftssikkert og solidt materiel.

- Nooteboom er ikke den billigste trailer, men det er kram. Vi planlægger at køre med vores rullende materiel i mange år, og så kan det godt betale sig at investere lidt ekstra i kvalitet, slutter Henrik Andersen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141