23948sdkhjf

DSV Transport vender udviklingen: - Det har været rigtig godt

Det seneste år har været et fremragende ét af slagsen for DSV Transport. I transportvirksomhedens seneste årsrapport fremgår det, at årets resultat før skat er vokset markant, fra 4,7 mio. kr. i 2018/19 til 10,6 mio. kr. i 2019/20.

- Det har været et rigtig godt regnskabsår, hvor vi har fået vendt en negativ udvikling med flere års faldende indtjening. Resultatet er en blanding af øget indtjening på opgaverne og tilpassede omkostninger, fortæller administrerende direktør i DSV Transport Lars Saltoft Kristoffersen til Transportmagasinet.

Fald i omsætning

Omsætningen i DSV Transport faldt sidste år, fra 673,2 mio. kr. i 2018/19 til 660,0 mio. kr. i 2019/20. Den mindre omsætning skyldes, at virksomheden oplevede mindre aktivitet i markedet vest for Storebælt.

Samtidig er det sjællandske marked fortsat præget af hård konkurrence, men med skarpt fokus på markedssegmentering og digitalisering er det lykkedes at vækste på omsætningen på Sjælland.

Samtidig er der blevet lidt færre medarbejdere – heriblandt er seks skraldebiler i Aarhus solgt fra til Abildskou.

- Vi har skåret lidt ned, både på vores administration og vores egenproduktion, siger Lars Saltoft Kristoffersen

Fart på foråret afløst af stille sommer

Ser man på 2020, er det et lidt blandet billede, der tegner sig. April og maj blev et par stærke måneder på både øst og vest, ikke mindst takket være et større baneprojekt på Sjælland, som blev færdigt i starten af juni.

- Vi kan mærke, at vi ikke har fået nok nyt ind, der kan tage over for det baneprojekt, vi netop har afsluttet. Så maj og april var helt outstanding, men juni og juli har været meget stille, hvilket er atypisk for vores forretning. Vi plejer at sige, at vores højsæson starter lige efter påske, med kun en mindre nedgang i juli på grund af sommerferie, men i år har det været mere stille end tidligere, forklarer direktøren.

Investerer stort i digitalisering

Trods corona-krisen arbejder DSV Transport videre med den ambitiøse digitaliseringsplan, virksomheden søsatte i 2019.

- Vi fokuserer på investeringer i fremtiden, og fremtiden i transportbranchen er 100 procent digital i alle led, ikke bare hos os selv men også de vognmænd, der kører for os. Derfor fortsætter vi med vores investeringer på det område, på trods af corona-krisen, hvor man ellers ville være tilbøjelig til at sætte sådan nogle projekter i stå, siger Lars Saltoft Kristoffersen, og tilføjer:

- Vi vælger at se det som et led i overlevelsen.

DSV Transport A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 659,8 673,2
Resultat af primær drift 9,6 3,2
Resultat før skat 10,6 4,7
Årets resultat 8,2 3,6
Balancesum 137,3 137,3
Egenkapital 37,6 32,9
Antal ansatte 87 94
Regnskabsåret blev afsluttet 30. april 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078