23948sdkhjf

DFDS’ nye Oslo-rute er udtryk for en styrket transportprofil

Da DFDS måtte foretage en midlertidig nedlukning af rederiets flag-rute mellem København og Oslo som følge af coronaen, så begyndte planlægningen straks i forhold til, hvordan ruten skulle genopstå i et marked, der formentlig ville se ganske anderledes ud. Allerede få dage senere meddelte Stena Line, at de ikke vil genoptage deres Frederikshavn – Oslo-rute efter coronakrisen. 

- Vi så en oplagt mulighed for vores Oslo-rute efter Stena var kommet med deres udmelding. Vi gik derfor kort efter i dialog med Søfartsstyrelsen og andre for at afklare om vi kunne få tilladelse til at inkludere Frederikshavn-Oslo i vores rute, når vi skulle starte op igen.

Det forklarer Torben Carlsen, CEO i DFDS til Søfart i forbindelse med morgens 2. kvartalsrapport fra rederiet, hvor corona og genopstart af passageraktiviteter ikke overraskende fylder meget.

En styrket transportprofil

- Betragtningen var, at Frederikshavn rent sejladsmæssigt jo ligger tæt på vores egen Oslo-rute, så vi ville kunne sejle indenom med bare et par timers ekstra sejlads. Samtidigt ville Frederikshavns-anløbet og det jyske marked, der er nyt for os, styrke rutens transportprofil. Det er nemlig i den retning, at vi ser rutens fremtid, forklarer Torben Carlsen, og uddyber:

- I en post-corona-verden tror vi, at transport kommer til at fylde mere, mens entertainment, som jo traditionelt har været en stor del af vores Oslo-rute, kommer til at fylde mindre. Indtil videre har vi ikke noget diskotek ombord, da vi jo følger de samme regler for natteliv som i land, men vi opretholder et stort udbud ombord til almindelige rejsende med et transportbehov – i ferieperioder er det jo ikke mindst børnefamilier med bil.

- Ud fra en kommerciel betragtning er det reelt også en mere attraktiv gruppe, da de modsat party-rejsende jo også skal have en bil med ombord, påpeger han.

Læs resten af interviewet hos vores søstermedie Søfart (kræver login)

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078