23948sdkhjf

Lille, handy og kompakt

Da SAWO overtog Vandborg Karosserifabrik, fik de også et nyt produkt ind i sortimentet: Selvkørende bælte-kraner fra den hollandske fabrik, Hoeflon. Kranerne er fra 1 til 30 ton meter klassen

Mens Vandborg havde agenturet, er salget startet, og der findes 15 Hoeflon bæltekraner rundt omkring i landet; men nu når SAWO har overtaget forhandlingen, er forventningerne store for at få solgt mange flere bæltekraner, som SAWO’s teknisk chef Jens Poulsen har.- Ja, vi har virkelig store forventninger til dem. Især Hoeflon C6, som er den mest solgte Hoeflon-kran, siger han og forklarer, at C6 står for Compact 6 ton/meter.

Kun 1,80 høj og 75 cm bred
Det er en selvkørende kran på larvebånd. Den er 1,80 høj og 75 cm bred, så man kan få den igennem en almindelig dør. Larvebåndene smitter ikke af, så man kan for eksempel køre med dem på fliser.

Der er fire støtteben og den findes som en ren batteriløsning, eller med dieselmotor med mulighed for el drift fra 220 volt. Kranen kan let bevæge sig rundt inde i bygninger og huse. Den styres med en fjernbetjening.

- Man kan stille den op på fire ben på gulvet eller løfte den op på et tag. Når den er foldet ud, kan den nå 16 meter op i luften. Den har et spil med en kapacitet op til 3 ton, så man kan løfte og hejse ting - og så vejer den kun 2800 kg. Man kan have den med på en maskintrailer efter en almindelig varebil.

Læs også: SAWO overtager Vandborg Karosseri


- Og da den kun er på 6 t/m, kan den betjenes uden krancertifikat. Så der er tale om et spændende produkt, siger Jens Poulsen, som også fortæller, at han skulle have stiftet bekendtskab med den, da han startede på kontoret lige efter sommerferien.

Nåede ikke selv at prøve den
- SAWO havde købt en C6’er som demo-model, og den stod ganske rigtig ude på gårdspladsen den manddag, jeg startede; men en kunde havde hørt om den og bad om et tilbud - og allerede samme aften havde han underskrevet og returneret tilbuddet. Næste morgen hentede han kranen!

- Så jeg nåede ikke at få set nærmere på den i denne omgang, siger Jens Poulsen.

- Det siger noget om, at den nok skal blive populær.

Hoeflon-kranen findes i forskellige størrelser; men fidusen med denne lille C6 er, at den er så lille, så handy og så kompakt, slutter Jens Poulsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188