23948sdkhjf

Ekstra ugentlig afgang med godstog fra Aalborg Havn

I 2016 blev Port of Aalborg en del af DB Cargo Scandinavias vidtrækkende skinnenetværk, og siden er der for alvor blevet sat skub i godstogstransporten til og fra Aalborg Havn. Godstransport via jernbane er i vækst blandt de nordjyske virksomheder, og derfor øges antallet af ugentlige afgange fra Aalborg havn nu fra tre til fire.

Den udvikling glæder commercial manager i Port of Aalborg Logistics, Rasmus Munk Kolind, der ser forøgelsen som et afgørende skridt i retningen af at integrere godsbanetransporten yderligere i virksomhedernes transportmiks.

- Det er glædeligt, at frekvensen af afgange fortsat øges. Vi oplever en stigende efterspørgsel på godsbanetransport, og skal den tendens fortsætte, er det vigtigt, at vi fortsætter med at forbedre rammerne og business cases for kunderne. Her spiller frekvens en stor rolle, og forhåbentlig kan vi over de kommende år skrue endnu mere op for antallet af afgange og med tiden tilbyde afgange hver dag. Netop nu arbejder vi tæt sammen med DB Cargo om at sikre afgange alle ugens hverdage i 2021, og der er faktisk en god chance for, at vi når det mål allerede i løbet af 2020, siger Rasmus Munk Kolind.

Fordobling på under et år

Den ekstra ugentlige afgang betyder, at antallet af ugentlige afgange til og fra Aalborg Havn er fordoblet på under et år. Ifølge Rasmus Munk Kolind er det et udtryk for, at udviklingen inden for godsbanetransport – efter flere års forarbejde – nu for alvor begynder at tage fart.

- Godsbanetransporten har et kæmpe potentiale, og selv gennem coronakrisen har vi set et stadigt stigende antal vogne og anløb. Det har kun styrket vores tro på, at transportformen bliver en afgørende del af fremtidens godstransport. I den forbindelse vil den grønne dagsorden formentlig også komme til at spille en væsentlig rolle for udviklingen, idet godstransport via jernbane har et markant mindre klimaftryk end de mere udbredte transportformer, fortæller Rasmus Munk Kolind.

Også de fysiske rammer om godsbanetransporten i Aalborg får desuden netop nu et løft. Port of Aalborg er i gang med en større jernbaneudvidelse på 43.000 kvadratmeter, der har til formål at ruste havnens infrastruktur til fremtiden. - Med vores investeringer og de generelt bedre rammer om godsbanetransporten forventer vi, at vi kan bidrage til at understøtte den positive udvikling, afslutter Rasmus Munk Kolind.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093