23948sdkhjf

Brev fra ministeren skaber ro

Den kommende EU-forordning for opbyggerbranchen giver alligevel mulighed for, at Danmark kan fortsætte med at have nationale individuelle enkeltstyksgodkendelser. Det er Færdselsstyrelsen klar til at acceptere, og det er netop blevet bekræftet af transportminister Benny Engelbrecht.

Sådan lyder det glædelige budskab fra Thomas Krebs, direktør for opbyggerbranchen i Danmark, SKAD, som tidligere i sommers havde møde Færdselsstyrelsen den 25. juni og efterfølgende har fået et brev fra transportministeren.- Udmeldelserne fra Færdselsstyrelsen har det seneste år ellers gået i modsat retning, nemlig at vi udelukkende skulle have småserier.

- Derfor var det et meget positivt møde. Det kommer helt afgjort til at skabe en bedre forståelse hos begge parter om, hvad forordningen går ud på og kommer til at betyde for branchen.

Brevet fra transportministeren

I brevet skriver Benny Engelbrecht blandt andet, at EU’s nye godkendelsesregler er ganske omfattende; men at man nu er kommet i gang med arbejdet.

"Det er et område, der over en årrække desværre har været forsømt (red: EU-direktiv 2007/46 blev ikke implementeret i Danmark); men med den ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer, der blev vedtaget den 25. juni 2020, er der nu i dansk ret etableret et retligt grundlag for, at Færdselsstyrelsen kan udstede de godkendelser, som er omfattet af forordning 2018/858 samt forordning 168/2013 om godkendelse af to- og trehjulede køretøjer og forordning 167/2013 om godkendelse af landbrugs- og skovbrugskøre-tøjer."

"National individuel godkendelse af vare- og lastbiler er omfattet af forordning 2018/858, hvilket betyder, at det fortsat vil være muligt at få et enkelt køretøj individuelt godkendt i Danmark."

Læs også: Nye miljøkrav påvirker opbyggerne

Glad for svaret

- Det svar er vi utrolig glade for, siger Thomas Krebs.

- Det betyder, at opbyggerne kan sove roligere. Det viste sig, at den frygt, vi har haft til den nye forordning, heldigvis ikke er begrundet.

- Men det betyder ikke, at alle udfordringer er ryddet af vejen; men dem ser vi frem til at løse sammen med Færdselsstyrelsen.

- Det er glædeligt, at vi nu er kommet i en god dialog med Færdselsstyrelsen. Det vil bære frugt i fremtiden, siger Thomas Krebs.

God dialog

Også Færdselsstyrelsen er tilfreds med sommermødet hos SKAD.

- Jeg er sikker på, vi sammen kan hjælpe hinanden igennem den kommende omstilling, siger direktør Stefan Søsted fra Færdselsstyrelsen.

Læs også: Fuld tryk på opbygningerne


Færdselsstyrelsens vicedirektør Jesper Back var også glad for at få talt om de bekymringer, som branchen har i forhold til typegodkendelsesreglerne.

- Det var positivt at få talt om, hvordan det nye "set up" adskiller sig fra det nuværende. Jeg ser frem til den fortsatte dialog.

Mere information

Det blev aftalt, at der skal samarbejdes om at skabe bedre og letforståelig information for opbyggerne.

Samtidig vil SKAD bidrage med viden fra søsterorganisationerne i andre EU-lande, hvor direktivet 2007/46 allerede er implementeret.

- Her har man en stor ekspertise med EU-regler, der kan være til nytte for styrelsen, slutter Thomas Krebs.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094