23948sdkhjf

Runder milepæl: Så mange varebiler har MAN leveret

MAN har nået en milepæl. Har nu leveret over 1.000 varebiler i Danmark.

Hos MAN er der både stolthed og glæde. For tre år siden startede MAN med at sælge varebilen MAN TGE. Der skulle først opbygges en helt ny organisation, ansættes salgskonsulenter og produktfolk. Mekanikere skulle trænes, og reservedelsfolkene skulle til at sætte sig ind i et helt nyt ordresystem.

Derefter skulle den nye salgsorganisation i gang med at finde kunder.- Der var tale om nyt territorium for MAN, fortæller Nícolai Sperling, der er varebilschef hos MAN.

- Der var ingen eksisterende varebilskunder i kartoteket, som vi kunne starte med. Ingen havde hørt om, at MAN nu også var begyndt at sælge varebiler. Så vi skulle først ud og finde kunderne.

At det er blevet en succes, taler tallene for. Her i august 2020 blev nummerpladerne sat på MAN varebil nummer 1.000.

Varebiler i den tunge ende

Når man kigger på registreringstallene er det værd at bemærke, at MAN primært opererer i den tunge ende af varebilsklassen med varebiler fra 3 til 5,5 ton.

- Hovedvægten ligger 3,5 ton, siger Nicolai Sperling. Dette segment er noget mindre end klassen under, og derfor er bedriften med at få 1.000 glade kunder til at vælge en MAN TGE så meget desto større.

DNA fra lastbilerne

En at succes-forklaringerne for MAN er, at man har overført det serviceniveau, som lastbilkunderne har fået, til varebilskunderne.

- Vi kalder det MAN’s "lastbils-DNA." Vi har produceret lastbiler i mere end 100 år og har om nogen oparbejdet en forståelse for, hvad professionelle erhvervskunder har brug for, når det gælder køretøjer.

- Det handler om hurtig service både om dagen og om aftenen. Det handler om at tilbyde serviceaftaler og tilkøbsgarantier, der er tilpasset til erhvervskørsel. Aftalerne kan løbe helt p til 10 år eller 600.000 km.

- Det handler også om at kunne opbygge en bil, så den passer til kundens behov. Her har vi stor erfaring med individuelle opbygningsløsninger.

Vant til at opsøge kunderne

MANs varebilschef er ikke i tvivl om, hvorfor så mange kunder har valgt en MAN varebil.

- Vi har et professionelt team af dygtige salgskonsulenter, der er vant til at opsøge kunderne, for at tage en snak om deres behov.

- Ingen opbygning er for besværlig for os. Desuden har vi et førsteklasses tysk produkt og ikke mindst en serviceorganisation og et kundefokus, der kan måle sig med alle andre varebilsmærker på markedet.

- Det er en milepæl vi har nået, og jeg glæder mig allerede til vi når 1.000 varebiler mere, slutter Nicolai sperling.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062