23948sdkhjf

Også byggeriet lider under regler for særtransporter

En ny praksis hos politiet, hvor vejmyndighederne i langt større omfang end tidligere høres, har ifølge flere erhvervsorganisationer skabt udfordringer på området for særtransporter af eksempelvis entreprenørmaskiner og byggeelementer. 

Og det har organisationerne - heriblandt DI Dansk Byggeri - til i et brev at råbe transportminister Benny Engelbrecht (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) op, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Omdrejningspunktet er Politiets særlige tilladelseskontor i Greve, der står for tilladelserne til særtransporter på Sjælland og Fyn. Greve-kontoret har lanceret en ny fortolkning af særtransportbekendtgørelsen, som indebærer at de lokale vejmyndigheder skal forholde sig til alle særtransporter, der kræver tilladelse. Hvis en transport skal gennem flere kommuner ad kommuneveje, skal alle kommunerne høres.

Det betyder at tilladelserne i de hurtigste tilfælde udstedes fra uge til uge og ofte endnu langsommere. Hidtil har svartiden ligget på op til tre dage.

- Mange ting kan man planlægge, og det gør virksomhederne også, men der kan opstå utallige uforudsete ting, som gør, at man kan få behov for at ændre på, hvornår man skal bruge en maskine, siger underdirektør Torben Liborius fra DI Dansk Byggeri og peger eksempelvis på vejret. 

- Vi har haft den fleksibilitet tidligere, men det har man ikke nu. Det koster ikke bare penge men også unødvendige forsinkelser og potentielt arbejdspladser, siger Torben Liborius, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det fremhæves i brevet, at den nye praksis indtil videre alene er indført på tilladelseskontoret i Greve. 

Her skal transportører med adresse på Sjælland og Fyn søge tilladelser, mens transportører med adresse i Jylland skal søge tilladelser på kontoret i Padborg. Det gælder uanset, hvor i landet transporten skal gennemføres.

”Det indebærer en helt urimelig forskelsbehandling af transportørerne øst og vest for Lillebælt”, lyder det i brevet til ministrene

Det er ikke lykkes Licitationen – Byggeriets Dagblad at få en kommentar fra politiet, transport- eller justitsministeren.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078