23948sdkhjf

Vognmand lægger jord til truck-anlæg

Et usædvanligt samarbejde giver plads til et nyt Shell truckanlæg i Sønderjylland

 I samarbejde med det sønderjyske vognmandsfirma Kudsk & Nissum åbner DCC Energi nu et nyt Shell-truckanlæg i Vojens.

Det er et ønske om lettere adgang til det renere GTL-brændstof, som blev startskuddet til det usædvanlige samarbejde, hvor den sønderjyske vognmandsvirksomhed lægger jord til et offentligt Shell truckanlæg på Tingvejen 40 i Vojens.

- Vi har kørt på GTL-brændstof i et par år, og vi ser et potentiale i, at andre også kan få gavn af det. Så da DCC Energi kom med ideen om at etablere et komplet Shell truckanlæg med GTL her hos os, var vi interesserede, siger John Nissum, chef for vognmandsforretningen i Kudsk & Nissum.

Vejen til åbningen af den nye Shell tankstation startede i efteråret 2019, hvor Kudsk & Nissum købte jorden til tankanlægget af kommunen. Herfra tog DCC Energi over for at bygge det nye anlæg op fra grunden.

- Det, at vi nu får en tankstation, der bliver drevet som en del af Shell netværket lige uden for døren, gør det langt lettere at tanke brændstof for os selv og for andre virksomheder her i området.

Stigende interesse for GTL

- Interessen for et mere miljøvenligt alternativ til diesel er steget kraftigt, siden vi i 2016 begyndte at sælge GTL-brændstof i Danmark, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som står bag Shell tankstationerne i Danmark.

- I starten leverede vi kun GTL-brændstof til kundernes egne tankanlæg, men fra 2019 har vi solgt GTL fra centralt placerede Shell tankstationer i alle landsdele.

En genvej til renere luft 

GTL står for Gas to Liquids og er et flydende, diesellignende brændstof, der er lavet på naturgas.

GTL kan anvendes på alle dieselmotorer præcis som diesel. Selv i nyere dieselmotorer kan brændstoffet sænke udledningen af skadelige partikler fra maskiner, busser, både og lastbilers udstødning.

Alt efter motor- og filtersystem udleder GTL op 38 procent færre skadelige partikler under forbrænding .

Det nye Shell truckanlæg i Vojens er den sjette, som sælger GTL i Danmark. Her kan man også tanke Shell FuelSave Diesel og AdBlue. Og da alle standere har små pumper, kan også vare- og personbiler benytte anlægget, hvis der betales med et Shell erhvervskort.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125