23948sdkhjf

Slagelse-vognmand investerer for at mindske CO2-aftryk

MJT i Slagelse har som den første virksomhed herhjemme netop investeret i to nye Krone køletrailere udstyret med Thermo Kings nye Advancer 360 kølemaskine, der ved en driftstid på 3.000 timer udleder fire tons CO2 mindre end andre maskiner. Samtidig bruger kølemaskinen op til 30 procent mindre brændstof.

- Mine samarbejdspartnere, eksempelvis Arla, har en klar CO2 strategi. De ønsker at sætte det mindst mulige CO2 aftryk, og derfor har jeg som leverandør også en forpligtigelse til at gøre, hvad jeg kan for at de kan nå det mål, de har sat sig, siger vognmand Martin Torp Jensen, MJT i Slagelse.

MJT beskæftiger 20 medarbejdere og råder over 15 trækkende enheder og 12 køletrailere. Virksomheden kom i 2019 ud med et overskud på 300.000 kr.

- Vi er ikke de billigste transportører, men når man medregner alle parametre på en leverance, er totalomkostningerne lavere end mange af vores kolleger, siger Martin Torp Jensen, der siden 2008 har drevet vognmandsforretning.

Modulopbygget

De nye Thermo King kølemaskiner er modulært opbygget. Det reducerer antallet af reservedele med 38 procent og reducerer omfanget af servicebesøg med 30 procent og sikrer en oppetid, der er forbedret med 70 procent.

Nedkølingen af traileren er mellem 17 og 40 procent hurtigere end normalt. Det har specielt betydning i forbindelse med læsning af traileren og hyppige døråbninger, fortæller key account manager Steen Nelting fra Thermo Kings danske importør KH One Stop i Padborg.

Alle køletrailere er udstyret med Krones Telematic kommunikationssystem, der kontinuerligt forsyner både transportør og chauffør med detaljerede informationer om både kølemaskinen, trailerens indhold og øvrige bevægelser. Det gør, at kunden altid kan få en komplet dokumentation af den enkelte transport.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079