23948sdkhjf

Se tallene: Halvdelen af pakke- og kurérvirksomhederne tjener flere penge

Efter et år med historisk stigning i indtjeningen, forsætter hver anden pakke- og kurérvirksomhed med at kører flere penge ind, se året vindere og tabere her.

Omsætningen i pakke- og kurerbranchen vokser, og bundlinjerne fortsætter med markante stigninger.

Transportmagasinets Top-analyse viser dog at det kun er halvdelen af branchens virksomheder, der øger top- og bundlinjen. Og selvom omsætningen vokser til et rekordhøjt niveau, er stigningen på 4 procent den laveste i fire år.

Anderledes ser det ud på resultatet før skat, som forbedres med 36 procent, hvilket i den seksårige analyseperiode, kun er overgået af det foregående år, hvor bundlinjerne blev fordoblet.

Det er især nogle af de store virksomheder, som dikterer udviklingen med markante fremgange. Selvom tæt på halvdelen har tilbagegang på bundlinjerne, er der flere som tjener penge. Andelen af underskud er således faldet til det laveste niveau siden 2013.

Se hele analyesen af pakke- og kurérbranchen her

Noter:

Tabellerne viser de 28 største pakke-, kurér og distributionsvirksomheder med sammenlignelige nøgletal og mindst 20 ansatte i den senest tilgængelige årsrapport ved redaktionens afslutning pr. 25. september 2020.

Best Transport Danmark og Link Logistics har grundet ændring i regnskabsperioden ikke sammenlignelige regnskabstab.

Bring E-commerce & Logistics A/S har skiftet navn fra Bring Express Danmark A/S og fra 1. januar 2020 flyttet Courier- og Express-aktiviteten til et nyt selskab grundet ny divisionsstruktur. Det seneste regnskab viser udviklingen i 2019, hvorfor alle Bring aktiviteterne fortsat er med, og selskabet derfor er relevant for pakke- og kurérbranchen.

Input til listen modtages med tak til analytiker Anders Svensmark på aso@nordiskmedier.dk.

Artiklen er en del af temaet Transportbranchens Top 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094