23948sdkhjf

Fart på køb og salg af transportvirksomheder

Virksomhedsmæglermarkedet inden for transport- og logistik er fortsat meget aktivt.

Sådan lyder det fra Finn Laursen, som er en af Danmarks mest succesfulde mellemmænd, når der skal sælges og købes virksomheder inden for transportbranchen. 

- Selv om der sker store omvæltninger i verden, er der fortsat fuld damp på kedlerne inden for køb- og salg i transportbranchen, siger han.

- Vi oplevere en stigende interesse for generationsskifte, nu hvor tingene er så foranderlige. Mange virksomhedsejere er klar til at se sig om efter en afløser til deres livsværk. De er klar til at sælge, hvis der ikke lige en naturlig arvtager.

Udfordring ikke at mødes

Der har naturligvis været udfordringer i forbindelse med køb og salg af virksomheder under corona-krisen og den "lock down," som har fundet sted i de fleste lande i Europa.

Læs også: Der findes en genvej til vækst

- Det har været en udfordring ikke at kunne mødes fysisk, siger Finn Laursen.

- Der kan holdes nok så mange og gode videomøder, men en tryk og god handel kræver trods alt, at sælger og køber lige kan drikke en kop kaffe sammen og tale om andet end forretning. Bare en enkelt gang.

- Køb og salg af virksomheder har også meget med kemi at gøre. Både køber og sælger skal følge sig trygge i forbindelse med handelen, og det kræver som regel et eller flere fysiske møder.

- Det kan heller ikke undgås, at sælger er forpligtiget til at være med i en periode efter salget. Derfor er det rart at vide, hvilken person eller personer som sælger i en periode skal arbejde sammen med.

Læs også: Netværk banede vejen til succes

- Som sælger vil man gerne være sikker på, at køber har nogenlunde de samme værdier. Man vil også gerne være sikker på, om køber nu også vil være loyal over for både medarbejderne og kunderne fremadrettet.

Internationalt netværk

Laursen Partners blev pr. 1. juni medlem af et internationalt netværk, ONE to ONE, der besår af uafhængige virksomhedsmæglere world wide.

- Netværket har et sekretariat i Madrid, og det står til alle medlemmernes rådighed, fortæller Finn Laursen.

- Vi har et fælles intranet, hvor vi har adgang en database med oplysninger om et meget stort antal virksomheder fra hele verden. Det svarer nogenlunde til det vi herhjemme kender som kraks.dk eller mere som proff.dk.

Netværk skaber kontakt

Transportmagasinet: Har du haft udbytte af dit medlemskab?

- Ja, det har jeg faktisk, svarer Finn Laursen.

- Jeg har efter kort tid fundet en køber til et østeuropæisk transportfirma, som jeg havde brugt meget tid på at finde en køber til. Efter at jeg lagde data op i vores fælles netværk, var der tre i netværket, der havde potentielle købere.

- Vi skulle have haft et indledende møde mellem en af parterne i slutningen af september; men vi måtte desværre udsætte det på grund af den nye smittespredning af corona-virus.

- Vi kan også bruge netværket til at hjælpe en køber med at få kontakt til et særligt marked. Vi kan lægge en forespørgsel ud på Intranettet og derved "screene" markedet.

Nyt kontor

Laursen Partners er for nylig flyttet fra Søborg til Charlottenlund, hvor man nu holder til i Voxeværkets lokaler på Kollegievej 6.

- Voxeværket har kontorhoteller over hele landet, så når jeg for eksempel har et møde i Sønderjylland, kan jeg booke et mødelokale i Padborg eller Aabenraa, slutter Finn Laursen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109