23948sdkhjf

Hautek skal opføre vaskehal i Grønland

Grønlands store transport- og logistikvirksomhed, Usisaat, flytter til den nye havn på Qeqertat

H.P. Hau fra Hautek Wash Systems er ved at gøre klar til en større rejse til Grønland - og det er ikke ferie. Det er arbejde. Der skal opføres en vaskehal til lastbiler og busser hos virksomheden Usisaat, der er Grønlands største udbyder af transport- og logistikydelser.

Virksomheden er i gang med at bygge nye, moderne faciliteter ved den nye havn i Nuuk, Qeqertat.

Det nye byggeri bliver på 5.000 etagemeter. Grundarealet er 2.500 kvadratmeter og en del af bygningen bliver fem etager med plads til et nyt værksted, som skal servicere lastbiler, varevogne, busser, entreprenørmaskiner og almindelige personbiler. Virksomheden forhandler i forvejen lastbiler og busser af mærket MAN og personbiler fra Volvo.

Der bliver også bygget en stor lagerhal med flere forskellige funktioner som 24 timers self-storage, containerlager, pallelager og lagerplads til forretninger og butikker.

Det er i forbindelse med værkstedet, at vaskehallen skal opføres.

Der bliver tale om et Hautek/Istobal HeavyWash Progress anlæg. Det bliver ikke et særligt langt anlæg, for lastbilerne er ikke så lange i Grønland som i Danmark.

Måske med til Grønland

- Det er rigtig spændende med en kunde på Grønland. Vi forventer at montere anlægget i starten af det nye år. Det havde været sjovere, hvis det havde været forår eller sommer, hvor der er lidt varmere, indrømmer H.P. Hau.

- Da jeg godt kan lide at være med til montagerne, kan det godt være, at jeg tager derop. Jeg kunne rigtig godt tænke mig det; men det afhænger af, hvor meget andet vi har at lave.

Travlt, trods corona

På trods af corona-krisen har Hautek haft rigeligt at se til hele året.

- Tidligere i år har vi bl.a. leveret to HeavyWash Progress vaskeanlæg med fuld højtryks system til J.P. Transport i Taulov og et enkelt anlæg til Meldgaard i Aabenraa. Vi har også leveret et par busvaskeanlæg til bl.a. LarsenBus A/S fortæller H.P. Hau.

- Vi er også lige startet op med et projekt hos Reno Nord i Aalborg. Det er et HeavyWash Rotators børsteløs højtryks-vaskeanlæg til deres egne køretøjer.

- Som det ser ud nu med henvendelser og kommende projekter, ser vi trygt på den periode, vi går i møde.

Desinficerings-buer

Som noget helt nyt er Hautek også begyndt at se nærmere på systemer, som kan bruges til at desinficere køretøjer.

Det er den spanske vaskemaskineproducent Istobal, som her under corona-krisen har udviklet et system med buer og dyser, som kan bruges til at desinficere blandt andet køretøjer.

- Det er ikke et egentligt vaskeanlæg; men komponenterne kan bruges separat eller samme med vores forskellige vaskesystemer og vaskeanlæg, fortæller H.P. Hau.

- Jeg har ikke set det i funktion endnu; men jeg skal have et møde med mine repræsentanter fra Istobal-fabrikken en af de kommende dage. Her vil de fortælle mig mere om systemetr. Det kan sagtens være, at det har interesse herhjemme.

- Verden har jo ændret sig meget det sidste halve år. Nu må vi se, slutter Hau.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078