23948sdkhjf

Dækmærkning revideres i 2021

Når EU’s dækmærkningsordning bliver strammet op til næste år, kommer den også til at gælde vinterdæk til lastbiler og busser. Det oplyser Dækbranchen Danmark.

I dag skal nye dæk til personbiler, varebiler, lastbiler og busser være mærket med egenskaber for rullemodstand, støj og vådgreb; men fra maj 2021 skal der også på dæk til tunge køretøjer være en synlig mærkning. Endvidere tilføjes en mærkning for kørsel på sne og is. På den måde er det lettere at vælge dæk, der sparer brændstof, begrænser støjen og giver godt vejgreb i vådt føre - og også i vinterføre.

- Stramningen kommer også til at omfatte den måde, som mærkningen vises på, fortæller Volker Nitz fra Dækbranchen Danmark.

- Hidtil har det været nok at have et dokument liggende ved siden af dækket eller oplyse om dækkenes egenskaber i annoncer o. lign. Fra maj 2021 skal der så sidde et klistermærke på hvert eneste dæk, som det har været tilfælde fra begyndelsen på dæk til person- og varebiler.

Dækimportørforeningen og Dækbranchen Danmark har siden 2013 givet informationer om mærkning af dæk på hjemmesiden www.dæklabel.dk.

Hidtil har hjemmesiden kun bragt informationer om personbilsdæk; men branchen overvejer at udvide databasen med informationer på dæk til lastbiler og busser, når den reviderede forordning træder i kraft.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078