23948sdkhjf

Brancheønske: Definition af vinterdæk skal ændres

M+S skal erstattes med 3PMSF til vinterdæk som i de øvrige europæiske lande

Definitionen på vinterdæk i Danmark er stadigvæk M+S. Det vil Dækbranchen Danmark have ændret til Three Peak Mountain Snow Flake (3PMSF), som det også er i de øvrige lande i Europa.

- Vi har den udfordring, at man både til lastbiler, varebiler og SUV’ere kan finde M+S-mærkede dæk, som absolut ikke er vinterdæk, siger Volker Nitz.

- Man kan for eksempel godt få nogle langrillede styrhjul med M+S mærkning, men hvor der ikke er skyggen af et vintermønster.

- Der er et problem, hvis man køber nogle M+S mærkede dæk i den tro, at det er den gældende mærkning for vinterdæk. Det er det ikke i Tyskland og Sverige. Her er M+S dækkene endnu ikke ulovlige til vinterkørsel, hvis de har et vinterdæk-mønster på; men det har de som nævnt ikke altid. Det skal man tjekke og være opmærksom på som vognmand. I Norge er der allerede krav om, at alle vinterdæk skal være 3PMSF-mærkede på trækkeren.

Færdselsstyrelsen er klar

Dækbranchen har gjort Færdselsstyrelsen opmærksom på problemet og har fået skriftligt svar tilbage om, at definitionen af vinterdæk vil blive ændret i den kommende revision af detailforskrifter for køretøjer.

- Det er vi naturligvis meget tilfredse med, siger Volker Nitz.

- Desværre har vi endnu ikke fået svar på, hvornår detailforskrifterne revideres. Vi håber det bliver snart - ellers må vi jo rykke Færdselsstyrelsen.

Også regummierede dæk

Ifølge Volker Nitz vil det ikke skabe problemer for regummierede dæk.

- I regummieringsbranchen i Danmark er alle dækmønstrene til vinterdæk godkendt som 3PMSF, så man kan sagtens få regummierede dæk med 3PMSF-mærkning. Man kan faktisk næsten ikke få et regummieret vinterdæk, som ikke lever op til 3PMSF oplyser de danske fabrikanter af regummierede dæk.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094