23948sdkhjf

Transport i forbindelse med mink-aflivninger undtaget fra hviletidsregler

For at forebygge chaufførmangel i forbindelse med aflivningen af mink i Danmark, har Færdselsstyrelsen udsendt en meddelelse om, at der på køre- og hviletidsområdet indføres en midlertidig undtagelse i medfør af artikel 14, stk. 2, i forordning (EF) nr. 561/2006 (køre- og hviletidsforordningen) med følgende indhold:

”I perioden fra den 7. november 2020 til og med den 20. november 2020 er grænsen for den daglige køretid, jf. køre- og hviletidsforordningens artikel 6, stk. 1, ændret fra 9 timer til 10 timer. I samme periode er reglerne om ugehvil (dvs. om afholdelse af det såkaldte regulære ugehvil på mindst 45 timer og reducerede ugehvil på mindst 24 timer, jf. køre- og hviletidsforordningens artikel 8, stk. 6), sat ud af kraft.

Den midlertidige undtagelse gælder alene for godstransport til minkbesætninger i Danmark, hvor der transporteres materiel (som f.eks. aflivningsvogne), der skal anvendes til at løse opgaven med aflivning af mink som følge af COVID-19 situationen”.

Dette betyder, at de omfattede chauffører i ovennævnte periode kan have en daglige køretid på op til 10 timer og kan undlade at afholde deres ugentlige hviletid.

Det betyder også, at reglerne om ugentlige køretid, 2 ugers køretid, afholdelse af pause og daglige hviletid, fortsat skal overholdes.

For så vidt angår kørslen med de aflivede dyr er det styrelsens opfattelse at denne vil være undtaget efter køre- og hviletidsbekendtgørelsens § 2, litra n.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.066