23948sdkhjf

Rabat på p-afgifter splitter branchens talerør

Færdselsloven skal ændres, så der gives op til 50 procent rabat ved hurtig betaling af p-afgifter. Det foreslår Transport- og Boligministeriet med et lovforslag, der var i høring frem til 8. november i år, og som efter planen skal træde i kraft 1. juli 2021.

Loven skal blandt andet motivere flere udenlandske lastbilchauffører til at betale p-afgifter i Danmark, hvilket mindre end hver femte angiveligt gør nu.

Lemfældig dansk tilgang

På høringslisten fremgår både DTL og ITD, og læser man høringssvarene fra de to brancheorganisationer, er det klart, de ikke er enige om lovforslagets effekt.

- DTL er positiv overfor, at det bliver muligt for de, som i forvejen betaler parkeringsafgiften - nemlig de danske køretøjer og chauffører - at opnå et nedslag på op til 50 procent ved en hurtig betaling, mens vi er stærkt tvivlende over for, om det vil bevirke et øget antal betalinger af afgiften, for så vidt angår udenlandske aktører, skriver DTL - ifølge Lastbilmagasinet - i sit høringssvar.

Her kalder man også den danske tilgang til afgifterne for ”lemfældig”.

Anderledes optimistisk er tonen hos ITD:

- Særligt i forhold til udenlandske lastbiler kan effektiv inddrivelse være vanskeligt, hvorfor den foreslåede differentiering af afgifterne i forhold til betalingstidspunktet formentligt vil kunne skabe et større incitament til rettidig betaling. Det er dog vigtigt at følge udviklingen nøje i forhold til at sikre, at tiltaget får effekt i praksis, skriver brancheorganisationen i sit høringssvar.

Både DTL og ITD er dog rørende enige om, at det grundlæggende problem er en udpræget mangel på rastepladser.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078