23948sdkhjf

Kontor i Kina blev en succes

Liga da corona-krisen ramte, åbnede speditionsfirmaet Alpi kontor i Kina

I marts 2020, fem dage efter at Danmark var blevet lukket ned på grund af corona-virus, startede speditionsfirmaet Alpi et datterselskab i Kina. Det var måske ikke det optimale tidspunkt, da også Kina på var ramt af Covid-19 og ”lock down”.

- Man siger, at timing er alt, og den var både med og imod os i forbindelse med opstarten af Alpi China, fortæller Morten Høgsberg Nielsen, administrerende direktør i Alpi Air & Sea.

- Et erfarent kinesisk team rakte ud efter os, og vi slog til - på trods af tidspunktet; men sådan handler vi ofte. Muligheder opstår, og vi griber dem.

- Heldigvis gik det godt denne gang. Det kinesiske kontor har nu 12 medarbejdere og er kommet fra start med et pænt overskud i 2020. Det er vi meget tilfredse med.

Rekordhøje fragtrater

- For de fleste har 2020 været et år med betydelig turbulens. Verdenshandlen og de globale samarbejder har været udfordret i en grad, som mange næppe havde forestillet sig muligt. Og udfordringerne er desværre ikke overstået, beretter Morten Høgsberg Nielsen.

- Vi ser ind i en ret ekstraordinær situation. Der er igen, kommet gang i efterspørgslen på kinesiske varer worldwide. Faktisk så meget, at fragtraterne på søen ikke har været højere siden 2009. Ligeså har kapaciteten på luftfragt siden februar 2020 været begrænset – og raterne rekordhøje.

- Så der er rigtig god brug for erfarne og fleksible medarbejdere i Kina, som kender markedet, og alle har et godt netværk. Det betyder, at vi på trods af betingelserne, lykkes med at finde løsninger og muligheder til vores kunder – og de mange nye kunder, som er kommet til.

Dansk eksport til Kina boomer

Dansk vareeksport til Kina er, ifølge Danmarks Statistik, steget i første halvår 2020 med mere end 20 procent sammenlignet med samme periode i 2019. Totalt set er Danmarks eksport til Kina næsten tredoblet siden 2005, og verdens mest folkerige land er således på en sjetteplads på listen over lande, som danske virksomheder eksporterer mest til.

På trods af Coronakrisen vokser Kinas økonomi i 2020, og betydningen for dansk og global økonomi stiger fortsat. Shanghai havn, som er den største i verden, satte ny containerrekord i oktober 2020 - en stigning på 15 procent i forhold til samme måned sidste år. En lignende udvikling har man set i andre kinesiske havne.

- I en global verden med stigende krav til transport- og logistikbranchen glæder vi os over, at vi har meget dygtige teams både i Kina og her på ALPI-kontorerne i Skandinavien, slutter Morten Høgsberg Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093