23948sdkhjf

Omstridt pakkeafgift droppet

Der kommer ikke afgift på pakker som del af en ny postaftale. Et bredt flertal af Folketinget er imod afgiften, efter at Det Radikale Venstre har meddelt, at de ikke støtter forslaget.

Nyheden vækker glæde i DI, som har kæmpet hårdt mod afgiften.

- Det er virkelig en god nyhed, at et klart politisk flertal har lyttet til vores bekymringer og ikke støtter forslaget om en pakkeafgift. Danskerne og virksomhederne har bestemt ikke brug for en ny afgift – og slet ikke i denne svære tid for os alle, siger administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Som led i finansieringen af den såkaldte befordringspligt har regeringen foreslået en pakkeafgift på alle breve og pakker, som DI har advaret imod. Men der kan ikke længere findes flertal for afgiften, efter at Det Radikale Venstre har meldt ud, at de ikke støtter den. 

- Pakkeafgiften er en skat på handel, som er det vi lever af,  og som er en krumtap i vores økonomi. Samtidig er det konkurrenceforvridende, fordi afgiften i mange tilfælde ikke vil kunne lægges på udenlandske virksomheder. Derfor er det entydigt positivt, at forslaget nu pakkes sammen.

Regeringen og de øvrige politiske partier forhandler fortsat rammerne for en ny postaftale. Den skal sikre, at alle danskere, uanset hvor de bor i landet, kan modtage breve og pakker.

- Vi vil opfordre Finansministeriet til at finde andre veje til at skaffe pengene til en god postaftale, hvor vi både værner om den frie konkurrence og samtidig sikrer den postale infrastruktur i Danmark – og ud og ind af landet, siger Lars Sandahl Sørensen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109