23948sdkhjf

ITD vil have chaufførerne frem i vaccinekøen

Regeringen har præsenteret en strategi for, hvordan en kommende Covid-19-vaccine skal rulles ud. Af strategien fremgår det, at de første vacciner, Danmark modtager, vil blive prioriteret til udvalgte grupper med øget risiko for et alvorligt forløb af Covid-19 og frontpersonale på sundheds- og omsorgsområdet.

Det er rigtig fornuftigt at få prioriteret beskyttelse af de grupper, der er i størst fare. Dernæst gælder det om at sikre de grupper, der holder samfundet kørende – både i overført og bogstavelig forstand, mener ITD.

- Under den første nedlukning i foråret så man, hvordan chauffører spillede en helt afgørende rolle i at få varer og medicinsk udstyr frem, og det skal de helst kunne blive ved med. Derfor bør man overveje at prioritere vaccination af chauffører, så de kan vælge at blive vaccineret og udføre deres vigtige opgaver med minimeret risiko for sygdom, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD.

Det statslige vaccinationsprogram vil begynde, når den første vaccine er godkendt, leveret og distribueret ud til alle vaccinationssteder. Man forventer, det vil ske inden for en måned eller to.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095