23948sdkhjf

Chauffører kører rundt uden ansvarsforsikring

Friske tal fra Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) viser, at der er 1.502 vare- og lastbiler, som pr. 30. november 2020 kørte rundt i trafikken uden at være ansvarsforsikret.

Undersøgelsen viser, at der i alt er 11.334 uforsikrede køretøjer – heraf er de 1.431 varebiler, 71 lastbiler, og resten er personbiler.

Det chokerer Maria Clausen, der er leder af DFIM, at der kører så mange vare- og lastbiler rundt uden forsikring.

- Det er ikke i orden, siger hun.

- Ikke nok med, at det er ulovligt, det er heller ikke betryggende – hverken for ejeren eller brugeren af køretøjet, for samfundet eller for alle de kunder, der faktisk betaler være ansvarsforsikret, siger Maria Clausen.

- Der er en grund til, at netop denne forsikring er lovpligtig. Det skyldes, at de skader, man forvolder med ens køretøj på personer eller andres ting, kan løbe op i millioner af kroner, især hvis skadelidte får personskader, som medfører invaliditet og tab af erhvervsevne, siger Maria Clausen.

Nummerpladerne inddrages

Bliver man stoppet af politiet med et uforsikret køretøj på offentlig vej, inddrager politiet nummerpladerne på stedet og udsteder en bøde på mindst 1.000 kr. Hertil kommer, at man bliver pålagt et dagsgebyr på 250 kr. for hver dag, ens køretøj ikke er afmeldt hos SKAT eller indtil der er tegnet en ansvarsforsikring.

- Så længe man skylder dagsgebyrer, kan man ifølge loven ikke købe en ansvarsforsikring på noget køretøj i noget forsikringsselskab.

Kommenter på artiklen (4)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093