23948sdkhjf

Vinder af Sikker Trafik-prisen: - Alle ulykker kan undgås

Årets vinder af Sikker Trafik-prisen: - Vores chauffører kører med begge hænder på rattet og fuldt fokus på sikkerhed.

Der var masser af hæder og anerkendelse til offshore- & logistikvirksomheden NorSea for deres ambitiøse og vedholdende sikkerhedsarbejde, da Rådet for Sikker Trafik sammen med Forsikring & Pension tidligere på ugen hædrede virksomheden med Sikker Trafik Erhvervspris 2020. 

”NorSea Denmark er lykkedes med sin indsats for at skabe og fastholde en meget høj sikkerhedsperformance, der leverer sikker adfærd og målbare resultater”, lød det i juryens begrundelse for valget af NorSea

NorSea Denmark arbejder systematisk med klare mål og kan dokumentere positive effekter af deres trafiksikkerhedsindsatser:

  • Ingen ulykker
  • forudseende kørselsadfærd
  • bedre brændstoføkonomi
  • større medarbejdertilfredshed.

”Erhvervskøretøjer spiller en vigtig rolle for den danske trafiksikkerhed, og det er vigtigt at virksomheder tør gå forrest og vise nye veje til bedre trafiksikkerhed, bedre miljø og sundhed. Det er NorSea Denmark et lysende eksempel på”, hed det videre i begrundelsen.

Erfaringer fra offshore

I NorSea er man både glad for og stolt over anerkendelsen.

- Jeg er særligt glad for den ambition, som er årsagen til, at vi gør os fortjent til hæder, siger Per Hjort Lorenzen, der er ansvarlig for sundhed, sikkerhed, miljø og kvalitet i NorSea Denmark.

- Vi har i mere end 40 år arbejdet med sikkerhed i offshoreindustrien. Vi har formået at tage erfaringerne med over i transport og logistik, siger han.

Alle ulykker kan undgås

- Fra offshoreindustrien ved vi, at alle ulykker kan undgås, og den indstilling har haft rigtig god effekt i transportbranchen, siger Anders Aalund Olsen, Head of Logistiscs i NorSea.

- Vi har i årenes løb flyttet fokus fra at være reaktiv til at blive proaktiv i sikkerhedsarbejdet. Tidligere analyserede vi årsagen til en hændelse. Nu analyserer vi alle risici forud for en opgave, siger han.

- Vi arbejder ihærdigt med at skabe en kultur, hvor alle kan forstå, hvorfor sikkerhed kommer før alt andet. I dag er sikkerhed en integreret del af vores virksomhedskultur.

Nul mobiltelefon

NorSeas stærke sikkerhedskultur er skabt ved at stimulere medarbejdernes adfærd.

- Når vi for eksempel træner vores chauffører i defensiv kørsel og gennemfører konkurrencer, der belønner lavt brændstofforbrug, så motiverer vi en stærk sikkerhedskultur, siger Per Hjort Lorenzen.

- Det samme er tilfældet, når vi siger nul telefon under kørslen, og når vi gennemfører 3. parts audits og risikovurderinger på vores sikkerhed. 

- Det handler hele tiden om at vise, at vi tager sikkerhed alvorligt. Sværere er det faktisk ikke, siger Per Hjort Lorenzen. 

En af Europas førende

NorSea Denmark er en af Europas førende multiservice-leverandører til offshoreindustrien. Virksomheden driver 12 forsyningsbaser i Nordsøen. Basen i Esbjerg er Danmarks største.

Virksomheden er en del af den norske NorSea Group, der er en global leverandør af basedrift og logistikløsninger ejet af Wilhelmsen og rederierne Møkster og Eidesvik.

NorSea Denmark, der tidligere hed Danbor, blev etableret i 1974 til at støtte offshore-aktører i Nordsøen. I 2014 blev Danbor en del af NorSea Group.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094