23948sdkhjf

Vognmand og chauffør idømt 260.000 kr. i bøde

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi stoppede 27. februar 2020 en chauffør i forbindelse med en rutinemæssig tungvognskontrol. I lastbilen fandt politiet tegn på et stort forbrug af energidrik, og det havde formentlig en naturlig årsag:

Politiet kunne nemlig ved kontrollen konstatere grove overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne de foregående 28 dage.

Nu har Retten i Roskilde kvitteret ved at idømme chaufføren og dennes tyske vognmand en samlet bøde på 265.400 kroner. 

Foruden bøde fremgår det af dommen, at chaufføren skal frakendes førerretten til tunge køretøjer de næste seks måneder, forklarer specialanklager John Catre Nielsen. 

- Jeg er overordnet tilfreds med dommen, og retten kendte chaufføren skyldig i 26 forhold, mens vognmanden blev kendt skyldig i 27 forhold. Foruden bøden frakendes chaufføren også retten til at føre lille og stor lastbil med og uden stort påhængskøretøj, lille og stor bus med og uden stort påhængskøretøj og almindelig bil med stort påhængskøretøj i Danmark de næste seks måneder, forklarer John Catre Nielsen.

Stor efterforskning

Ifølge politikommissær Henrik Fobian, der er leder af Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi, er de her sager så komplicerede, så betjentenes efterforskninger er utrolig vigtige.

- Vores betjente bruger ikke kun tid på at standse tunge køretøjer på vejene og kontrollere dem. I denne her sag har vi brugt betjentenes faglighed til at efterforske de mange forhold. Det er ikke helt ukompliceret, når en chauffør har overtrådt køre-og hviletidsreglerne og samtidig i lange perioder har kørt uden førerkort i takografen, så vi ikke med sikkerhed kan sige, hvem der har siddet bag rattet på alle turene, siger Henrik Fobian. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096