23948sdkhjf

Aabenraa Havn med 19 procents fremgang på gods

Aabenraa Havn opnåede i 2020 en samlet godsomsætning på næsten 1,7 millioner tons gods. Det er en stigning på 19 pct. i forhold til 2019.

- Det er utrolig dejligt at se tallene for 2020. For når Aabenraa Havn oplever en stigning i godsomsætningen, er det ensbetydende med, at det går godt for vores kunder. Og det tyder på, at vi lykkedes med vores mission om, at vi skal være med til at skabe værdi og konkurrencefordele for vores kunder. Så er det jo ekstra glædeligt for os, at kunderne kvitterer med at skabe en øget godsomsætning, udtaler Henrik Thykjær, direktør for Aabenraa Havn

Der har i 2020 været en generel omsætningsfremgang for både bulk og projektgods. De lokalt fremstillede vindmølletårne fra Valmont SM udskibet fra Aabenraa Havn til Rønne Havn, der er installationshavn for vindmølleparken Kriegers Falk.

Dertil kommer den væsentlig omsætning af råstoffer, hvilket allerede i november blev understreget, da Stema Shipping og E. Krag tilsammen nåede en ikke tidligere opnået milepæl, da de tilsammen rundede en godsomsætning på mere end 1 million tons sand og skærver ind og ud over kajerne på Aabenraa Havn.

Aabenraa Havn overtager i løbet af 2021 hovedparten af arealerne ved det tidligere Enstedværket.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063