23948sdkhjf

20-årig dømt for uagtsomt manddrab på ung lastbilchauffør

Fredag blev en 20-årig kvinde dømt for uagtsomt manddrab, efter hun sidste sommer kørte frontalt ind i en lastbil, der blev ført af en 24-årig kvindelig chauffør, der blev dræbt ved ulykken.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ulykken skete den 2. juli på Seggelund Hovedvej syd for Christiansfeld, og i retten forklarede den anklagede, at hun ikke længere kunne huske, hvad der var sket fra fire-fem km. før ulykkesstedet til hun vågnede i smerter i siden af vejen.

– Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt var ude at kigge, om jeg kunne overhale. Jeg så på uret og kunne se, at jeg havde god tid, så jeg lagde mig ind igen og tænkte, at der ikke var nogen grund til at risikere noget, sagde den 20-årige fredag i retten.

Flere vidner fortalte i retten, at de havde set den 20-årige trække over i modsatte vejbane, hvor hun kolliderede med den unge lastbilchauffør. Kvinden blev idømt 20 dagbøder på 500 kr., hvilket ifølge avisen er normal praksis i sager om uagtsomt manddrab. Hun er desuden frakendt førerretten, indtil hun har bestået en ny køreprøve, og hun risikerer at skulle betale erstatning på mere end en million kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094