23948sdkhjf

Danmark raser mod EU

”Det er både skandaløst og slapt.”

Sådan siger DTL-direktør Erik Østergaard om EU-kommissionen, som nu overvejer at genforhandle to punkter i den ellers vedtagne vejpakke.

Også ITD reagerer skarpt på EU-Kommissionens overvejelser.

- Der er nogle lande, som ihærdigt forsøger at stikke en kæp i hjulet på vejpakken. Det må de ikke få held til, siger ITD-direktør Carina Christensen.

Disse to tiltag

Det handler om to tiltag i Vejpakken, som flere østeuropæiske gerne vil have fjernet:

  • Vejpakkens krav om, at lastbiler hver 8. uge skal returnere til hjemlandet
  • Cabotagereglerne skal også gælde kombineret transport.

En rapport, som EU-kommissionen har bestilt om de to emner, er netop er offentliggjort. Rapporten anfører, at disse to tiltag vil få en negativ påvirkning af miljøet.

 Skandaløst

- Det er skandaløst, at EU-Kommissionen vakler, fordi visse lande presser på, siger Erik Østergaard.

- Et massive flertal stemte vejpakken igennem sidste år – og der bør ikke ske ændringer i vejpakken. Det er stærkt bekymrende, at Kommissionen lægger beslutningen, om hvad der nu skal ske, over til Parlamentet og EU-medlemslandene. Man risikerer at åbne Pandoras æske og dermed reelt genåbne diskussionen om Vejpakken. Det er helt ude i hampen!

Ulv i ny forklædning

- Beregningerne og den nye rapport er en gammel ulv i ny forklædning, siger Carina Christensen.

- Der er intet nyt i EU-Kommissionens modstand mod Vejpakken. De har fremført deres argumenter flere gange under forhandlingerne sidste år.

- Det er yderst vigtigt, at Vejpakken - med alle dens elementer – bliver gennemført. Derfor må og skal EU-Kommissionen anført af den rumænske transportkommissær heller ikke få held med deres forsøg på at yde modstand.

 

Kommissionens nye analyser og rapport kan læses her: https://ec.europa.eu/transport/modes/road/news/2021-02-mobility-package-i-studies_en

 

 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063