23948sdkhjf

Sur direktør for Danske Fragtmænd: Der sidder nogen på et mørkt kontor og bliver krænket

Et Danske Fragtmænd jobopslag på Facebook i 2018 endte i en sag i Ligebehandlingsnævnet, hvor Danske Fragtmænd nu er blevet frikendt.

- Vi søgte en disponent og udover opslag på bl.a. LinkedIn og Jobindex, valgte vi også at forsøge os med en Facebookannonce, Facebook har forskellige annoncepakker, hvor vi valgte den pakke, hvor opslaget ville komme til syne for brugere mellem 20 og 50 år, siger direktør i Danske Fragtmænd Jørn Skov.

Aldersafgrænsningen fik senere Institut for Menneskerettigheder til at indklage sagen for Ligebehandlingsnævnet. Selve jobopslaget nævner ikke alder.

- Grundlæggende synes vi ikke, at vi har gjort noget forkert, vi har blot købt den her ydelse. Det her er jo hele Facebooks grundlag – at du målretter en købt annonce mod nogen. Det er jo et billede på en krænkelseskultur, hvor man bare finder noget at være krænket over. Denne gang var det så det her, siger Jørn Skov.

Ude af proportioner

Direktøren for Danske Fragtmænd er i det hele taget ”sur” og utilfreds over, at sagen skulle komme så vidt. Samtidig stiller han spørgsmålstegn ved Institut for Menneskerettigheders ageren.

- Jeg mener det er helt ude af proportioner. Jeg synes ikke, det her har noget med menneskerettigheder at gøre. Det virker til, at de ikke har noget at lave, og så har de gravet den her sag frem, siger han og sammenligner sagen med andre sager som eksempelvis diskussionen omkring is-navnet ”Kæmpe Eskimo” og sangen ”Den danske sommer er en ung blond pige”.

- Hvis du ser på vores kultur i dag, så skal der ingen ting til, før dele af samfundet føler sig krænket. Man finder bare det mindste og kører det op til store sager. Jeg synes, vi gør det hele rigtigt, mens der sidder nogen på et mørkt kontor og bliver krænket, siger Jørn Skov.

Et juridisk spørgsmål

National Chef ved Institut for Menneskerettigheder, Maria Ventegodt, påpeger at instituttet har et særligt ligebehandlings-mandat. I den forbindelse har instituttet mandat til at indberette principielle sager, hvor der kan være tvivl. Hun forklarer, at målretningen af annoncer kan give en formodning om forskelsbehandling, hvilket var årsagen til sagen.

- Spørgsmålet om inklusion på arbejdsmarkedet er rigtig vigtigt for mange mennesker. Diskrimination i adgagen til jobs er et helt reelt problem på det danske arbejdsmarked, og vi har rejst sagen for at få afklaret et juridisk spørgsmål, siger hun.

Danske Fragtmænd bruger ikke længere Facebook til at annoncere.

Danske Fragtmænd endte med at ansætte en 57-årig kvinde i den opslåede stilling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109