23948sdkhjf

Lokalplan giver endnu mere plads til DSV’s kæmpe-projekt

Logistikgiganten DSV har planer op at opføre Europas største logistikcenter med kun én lejer tæt ved Horses, og politikerne er nu klar til at sende en ny lokalplan for området i høring. Det skriver Horsens Folkeblad.

Den nye lokalplan lægger blandt andet op til at lade grænsen for byggehøjden gå fra 40 til 45 meter, mens byggeriet mod vest må være op til 12 meter mod tidligere 8 meter.  Derudover fjernes en passage om bebyggelsesprocent i lokalplanen og erstattes i af en maksimal kvadratmeter-grænse for byggeriet.

- Der er tale om et lager, hvor der skal skydes dæk ind. Og når man bygger på den måde, tæller det med i bebyggelsesprocenten, som dermed bliver langt højere end det fodaftryk, bygningen reelt sætter på jorden. Derfor giver det bedre mening at tale om kvadratmetergrænser i stedet for bebyggelsesprocenter i den her sammenhæng, siger den tekniske direktør i Horsens Kommune, Charlotte Lyrskov.

Nyt DSV Logistikcenter Horsens:

Byggegrund ca. 700.000 kvm. hvoraf 500.000 kvm. sælges til DSV af Horsens Kommune

Forventet første spadestik på det nye byggeri er august 2021

Forventet indflytning er ultimo 2022/primo 2023, hvor lagerbygning, terminal og administrationsbygning står færdige.

Herefter vil der pågå yderligere arbejder i ca. 3 - 3½ år, hvorefter det nye DSV Logistikcenter Horsens forventes færdigudbygget i løbet af 2026

DSV’s største byggeri

Det nye logistikcenter bliver opført på nabogrunden til DSV’s nuværende faciliteter i Lund.

Kontorbygningen bliver ca. 18.000 kvm., cross-dock-terminalen til omfordeling af varer bliver ca. 50.000 kvm., og endelig kan der komme mellem 200.000-269.000 kvm. logistikfaciliteter.

- Det er en del af vores strategi at konsolidere vores mindre faciliteter og skabe større, moderne og fremtidssikrede faciliteter, som kommer både vores kunder og os til gavn. Blandt andet bliver Nyt DSV Logistikcenter Horsens kendetegnet ved en meget høj grad af automatisering, som sikrer hurtig og effektiv håndtering af store volumener af gods, har Simon Galsgaard, administrerende direktør i DSV Road Danmark, tidligere fortalt i forbindelse med projektet. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204