23948sdkhjf

Politiet klar med bøder til udenlandske vognmænd

Siden den 1. januar 2021 har udenlandske chauffører skulle arbejde efter danske løn- og ansættelsesvilkår, når de kører cabotagekørsel i Danmark. Hidtil har politiet og Færdselsstyrelsen kun udført vejledende kontroller; men fra den 1. april falder hammeren. Der gives bøder, hvis man overtræder reglerne.

- Vi har haft en aftale om, at politiet har forholdt sig vejledende de første tre måneder efter, at reglerne trådte i kraft, siger kontorchef i Færdselsstyrelsen Kirsten Søndergaard Munck.

- Det er en praksis, vi generelt har gode erfaringer med, og som har givet branchen tid til at tilpasse sig de nye vilkår; men reglerne vil blive håndhævet fra den 1. april.

De nye regler er en del af EU’s vejpakke og skal forhindre social dumping. Reglerne gælder både for chauffører, der kører i lastbiler ejet af udenlandske selskaber og i lastbiler, der er ejet af danske transportvirksomheders datterselskaber i udlandet.

Tre gode råd

Hos transportbranchens arbejdsgiver, ATL, er man tilhængere af, at myndighederne giver virksomhederne tid til at tilpasse sig de nye regler.

- Det er vores indtryk er, at mange har brug for den indkøringsperiode, siger direktør Lars William Wesch fra ATL. Han har følgende råd til virksomheder, som vil køre cabotage i Danmark:

* Man skal huske at registrere sin cabotagekørsel i Registret for Udenlandsk Transport (RUT).

* Man skal aflønne chaufførerne til den fastsatte timeløn.

* Chaufførerne skal medbringe de nødvendige dokumenter i lastbilen.

De nye regler om danske løn- og ansættelsesvilkår gælder også transporter, som kører vejdelen af en kombineret transport.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078