23948sdkhjf

Anklageskrift: Kurt Beier Transport gav månedsløn på 3200 kr. og sparede millioner på "slumlejr"

10. maj starter retssagen mod Kurt Beier Transport A/S i sagen om ”slumlejren” i Padborg.

Ifølge anklageskriftet tilegnede transportvirksomheden sig økonomisk vinding på godt fire millioner kroner i sparede omkostninger. Det skriver Avisen Danmark.

Ifølge tiltalen blev chaufførerne rekrutteret på Filippinerne og Sri Lanka af en af de tiltalte på foranledning af transportvirksomheden og ansat som chauffører i Kurt Beiers polske datterselskab, hvorfor ansættelseskontrakterne var udfærdiget på engelsk og polsk med henvisning til polsk lovgivning og regler, fordi chaufførerne ifølge aftalen skulle arbejde i Polen.

Ifølge anklageskriftet var chaufførerne reelt ansat i Danmark og arbejdede med udgangspunkt fra Kurt Beiers afdeling i Padborg, hvor de blev huset under "trange og kummerlige forhold” i containerlignende bygninger.

De filippinske chauffører skulle angiveligt modtage en månedsløn, der i alt løb op i 7280 kroner, mens de srilankanske chauffører skulle modtage cirka 3278 kroner om måneden tillagt "uspecificerede diæter".

Men ifølge tiltalen var udbetalingen til chaufførerne mindre, og i 2018 blev der samlet udbetalt 1,2 millioner kroner til chaufførerne, hvilket i anklageskriftet vurderes til at være "væsentligt under lønniveauet for tilsvarende arbejde i Danmark".

Samme år skønnes det nemlig, at den samlede løn, som chaufførerne burde have været aflønnet til, var "ikke under 5,4 millioner kroner" før A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, hvis det skulle have levet op til danske vilkår

Direktør uden kommentar

Avisen Danmark har forsøgt at få en kommentar fra direktør i Kurt Beier Transport Karsten, men han er ikke vendt tilbage til avisen.

Sidste sommer svarede han dog på anklagerne på transportfirmaets egen hjemmeside, hvor direktøren på daværende tidspunkt var "helt og aldeles uforstående over, at anklagemyndigheden har besluttet at rejse tiltale for åger”.

- Der er tale om en meget vidtløftig fortolkning af begrebet, hvis det kan kaldes ”åger” at ansætte medarbejdere på andre lønvilkår end danske. Især når disse medarbejdere er aflønnet i fuld overensstemmelse med love og bestemmelser i det land, hvor vores datterselskab hører hjemme. Er det så også åger, når andre hæderkronede virksomheder anvender arbejdskraft på anden overenskomst end dansk?, skrev Karsten Beier på hjemmesiden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109