23948sdkhjf

PostNord forbedrer driftsresultat med 180 procent

Den skandinaviske postvirksomhed PostNord er kommet stærkt fra start i 2020 viser nyt kvartalsregnskab. Således voksede driftsresultatet til 878 mio. svenske kroner, hvilket er en forbedring på næsten 180 procent. Det oplyser selskabet i en pressemeddelse.

Dermed følger postvirksomheden op på rekordåret 2020. 

- PostNord Sveriges stærke start på året står for en stor andel af gruppens stærkt forbedrede indkomst, men alle segmenter har leveret forbedringer. 

- Det er også dejligt at se den store forbedring på indtjeningen i Danmark, siger Annemarie Gardshol, CEO i PostNord.

Ifølge pressemeddelelsen steg pakkevolumenerne med 32 procent, mens postvolumenerne faldt med 12 procent.

Stor vækst i Danmark

Regnskabet viser også konkrete tal for den danske afdeling af PostNord. 

Her ses de samme tendenser, men hvor postvolumenerne faldt med 14 procent, så steg pakkevolumenerne med hele 53 procent i Danmark. Det skyldes i høj grad "B2C" (business-to-consumer, red.), fremgår det af regnskabet.

Den danske del af PostNord øgede i første kvartal omsætningen med 24 procent til 1,6 milliarder kroner sammenlignet med første kvartal 2020.

Samtidig er sidste års underskud på 12,5 millioner kroner vendt til et driftsoverskud på 142 millioner kroner. Det viser PostNords regnskab.

- Vi har formået både at håndtere de store mængder og de mange restriktioner, der er fulgt med coronapandemien, og det er jeg stolt af. Samtidig har vi gennem de seneste år gennemført en vellykket transformation af PostNord, og står nu et sted, hvor stadig flere kunder vælger os til, og vi for alvor er i stand til at gribe mulighederne på pakkemarkedet, siger Peter Kjær Jensen, direktør for Postnord Danmark, i en kommentar til regnskabet ifølge Ritzau.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063