23948sdkhjf

Fremskynder corona-vaccine med lastbil og trailer

I et forsøg på at fremskynde corona-vaccinationerne i Rems-Murr distriktet ved Stuttgart er man gået en utraditionel vej. Det lokale distriktsråd er gået sammen med delstaten Baden-Württembergs socialministerium og det tyske Ræde Kors og kører en "vaccinationstour" til delstatens små landsbyer med en mobil lægepraksis og klinik.

Rems-Murr distriktet har store landområder med små og afsidesliggende landsbyer, og med vaccinationslastbil klan man ud til de sårbare ældre, der ofte også har nedsat mobilitet.

Sætte tempoet op

- Projektet er udelukkende rettet mod at vaccinere personer over 80 år, forklarer byrådsmedlem Dr. Richard Sigel.

- I denne gruppe har vi virkelig brug for at sætte tempoet op. Vi er i et kapløb med tiden om at vaccinere, før de mere smitsomme varianter af virussen begynder at vinde indpas. Derfor er vi nødt til at bruge vaccinationslastbilen og få de ældre vaccineret så hurtigt som muligt.

- Vi har stadig ikke nok vacciner til hurtigt at vaccinere alle dem, der ønsker det; men med lastbilen kan vi få vores doser sendt hurtigere ud i distriktet.

Ruteplanlægning

Der er lagt en ruteplan, så alle småbyer og landsbyer i distriktet vil blive besøgt. Hver delrute vil blive kørt igen tre uger senere, når den anden vaccinationsdosis skal gives.

Ifølge delstatsrådet vil man kunne nå at give 130 vaccinationer om dagen i den rullende klinik. forventningen er, at man vil kunne nå at give 10.000 vaccinationer, og dermed vaccinere 5.000 indbyggere over 80 år i Rems-Murr med Pfizer-BioNTech vaccinen.

Mercedes-Benz Actros

Den trækkende del af den mobile lægeklinik er en Mercedes-Benz Actros 1848 LS-trækker, der er opbygget som et udrykningskøretøj med blå lys, en sirene og digitalt tovejs radioudstyr.

Klinikkens førerhuset har mange store opbevaringsrum og store køjer, så det er muligt for personalet at hvile i løbet af dagen.

I sættevognen er der indrettet to behandlingsrum, et venteværelse og et lille laboratorium.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093