23948sdkhjf

BMS køber op i Norge

BMS i Aalborg har netop takket ja til indbydelsen om at blive halvpartsejere i Stangeland Gruppens "Crane Norway Group", der er Norges største kranvirksomhed og opererer under navnet Nordic Crane. Det skriver BMS i en pressemeddelelse. 

BMS var i forvejen repræsenteret og velkørende i Sydnorge via sit norske datterselskab Kranringen, der har base i Skien og  afdelinger i blandt andet Oslo og Bergen. 

Konkret er BMS nu blevet medejere ved at fusionere sit norske Kranringen ind i Crane Norway Group – og samtidig betale et stort – men ikke nærmere specificeret – kontant beløb. Nordic Crane har 19 afdelinger og depoter fordelt ud over hele Norge. 

- Selv om Kranringen gennem mange år har drevet en god og ekspanderende forretning, ville BMS næppe af den vej på rimelig sigt have opnået en markedsledende og landsdækkende position i Norge. Det opnår vi nu ved at blive medejer af en så veldreven virksomhed som Crane Norway Group, hvis kultur og værdier passer godt til vores, siger BMS-koncernens direktør og hovedaktionær Jens Enggaard i pressemeddelelsen. 

- Handlen understøtter BMS’ internationale strategi og åbner gode muligheder for synergieffekter, når BMS’ kraner i Danmark og Nordic Cranes kraner (inklusiv Kranringens norske afdelinger) fremover kan supplere hinanden.

Aftalen mellem parterne er netop underskrevet, efter at parterne i et stykke tid har afventet de norske konkurrencemyndigheders godkendelse af fusionen. 

Crane Norway Group omsætter for cirka 700 mio. norske kr. (det svarer 517 mio. danske kr.), mens BMS Koncernen sammenlagt omsætter for cirka 2 mia. kr. Heraf står Kranringen Norge for cirka  200 mio. norske kr. (148 mio. danske kr.),

Kranringen og Nordic Crane fortsætter under deres nuværende firmanavne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08