23948sdkhjf

BMS går ”unplugged” med elektrisk bæltekran

Den danske importør JMM-Group blev først i verden til at levere den el-drevne bæltekran LR 1130.1 ”Unplugged” ud af Liebherr-fabrikken

Kranudlejeren BMS har udvidet sin i forvejen store kranflåde med verdens første elektriske bæltekran i 130 ton-klassen, Liebherr LR 1130.1 Unplugged. Kranen er leveret af JMM-Group, der er importør af Liebherr kraner herhjemme.

BMS har tradition for at give sine store kraner pigenavne. Alle bæltekraner skal hedde noget med S – den nye er døbt Søster Strøm.

Hun er en dame med mullerne i orden. Hun har en løftekapacitet på 130 ton. Hejsehøjden er op til 126 meter, og maskinen har en arbejdsradius på op til 78 meter.

Kranen kan enten arbejde på en konventionel elektrisk forbindelse med et kabel i strømforsyningen eller uden kabel – altså ”unplugged”. Motoreffekten er 255 kW, og batterikapaciteten 165 kWh.

Liebherr LR 1130.1 Unplugged kan køre seks effektive driftstimer uden plug-in.

- Vi kan lade den om natten, når strømmen er billig og dermed minimere strømforbruget om dagen, når belastningen er høj på byggepladserne. Vi kan køre på enten 32 eller 63 Ampere, forklarer afdelingschef Claus Madsen hos BMS.

- Søster Strøm har ingen tab i ydeevne eller anvendelighed i forhold til den tilsvarende maskine med dieselmotor, og vægten og dimensionerne er de samme.

Fart på bæltekranerne
Bæltekranafdelingen hos BMS leverer hovedsagelig maskiner til projekter i storbyer, hvor der er stor bevågenhed omkring miljøkravene. Derfor ruller Søster Strøm ind til lidt af en emissionsfri stjernestatus.

- Afdelingen for bæltekraner har udviklet sig særdeles hurtigt, forklarer Claus Madsen.

- Vi startede i 2014 med seks enheder, som havde løfteevne fra 100 til 350 ton. I dag har vi totalt 27 bæltekraner - og alle er Liebherr – og de arbejder hovedsageligt med elementmontage.

Fire år siden
Liebherr tog hul på at skabe en el-drevet bæltekran for fire år siden. I 2020 kom en prototype, som blev vist på Bauma-udstillingen i München. Året efter besluttede BMS sig for at købe en elektrisk bæltekran, og den er leveret nu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094