23948sdkhjf

Frygter for motorvejstrafikken efter infrastrukturudspil: - Risiko for, at trafikken bryder sammen

Regeringens seneste infrastrukturudspil lagde op til en udvidelse af strækningen fra Vejle til Aarhus N. Dette ville betyde tre spor i hver retning, men virksomheder, der benytter hele E45, er ifølge Børsen bekymrede over, at strækningen fra Aarhus N til Randers ikke er med i udspillet. 

Ifølge opdaterede beregninger fra Cowi i landstrafikmodellen viser beregningerne, at der kommer meget mere trafik og kritisk trængsel inden 2030 på strækningen, i forlængelse afde vejprojekter, der indgår i regeringens udspil - blandt andet Marselistunnellen til Aarhus Havn. 

Det får Kasper Glyngsø, formand for Business Region Aarhus og bormester i Hedensted Kommune, til at frygte for fremtiden.

Den nord-syd gående trafik i Jylland får fra 2030 massive trængselsudfordringer på E45 Aarhus N - Randers N, hvis ikke strækningen udvides til en tresporet motorvej. Vi kan forudse, at trængslen bliver så kritisk, at hastigheder bliver reduceret med 25-30 km/t, og der er stor risiko for, at trafikken bryder sammen, siger Kasper Glyngsø. 

Det kan derfor give mening at udvide hele strækningen. 

- Det er en god samfundsøkonomisk investering at gennemføre udvidelsen. Det dokumenterer Vejdirektoratets og Cowi's opdaterede undersøgelser entydigt, siger Kasper Glyngsø.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172