23948sdkhjf

Schmitz Cargobull på vej med elektrisk trailer

Den tyske trailerproducent Schmitz Cargobull har udviklet en fuldt elektrisk køletrailer med elektrisk transportkøleenhed og en generatoraksel.

Køretøjet, som netop er sat i test i Holland, består af en S.KOe Cool Smart køletrailer fra Schmitz. Den er udstyret med en elektrisk aksel og en køleenhed med integreret kraftelektronik og batterisystem.

Akslen, som Schmitz Cargobull selv har udviklet, skaber energi under bremseprocessen og leverer det til batteriet, som forsyner køleanlægget med strøm.

Schmitz Cargobull håber, at den elektriske aksel kan producere så meget strøm, at genopladning af batteriet via el-nettet i de fleste tilfælde kan udelades eller kraftigt minimeres.

Schmitz Cargobull har også selv udviklet den elektriske kølemaskine. Den er designet til emissionsfri køling og opvarmning af lasten. Kølekapaciteten er på 15.900 W, mens opvarmningskapacitet er på 9.100 W.

Endelig er Schmitz Cargobulls TrailerConnect-telematiksystem integreret i køretøjet som standard. Det kan bruges til at overvåge batteriets ladetilstand med oplysninger som resterende rækkevidde og resterende opladningstid.

Testes i Holland
Den elektriske trailer er netop sat i test i Holland i samarbejde med supermarkedskæden Albert Hejn, transportvirksomheden Cornelissen og udlejningsvirksomheden TIP Trailer.

En af grundene til, at Holland er valgt, er, at mange hollandske byer har indført Zero Emission Zones gældende fra 2025 – og det har fået mange distributionsvirksomheder og fødevarekæder til at efterspørge alternative transportløsninger.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.207