23948sdkhjf

Milliardordre til aarhusiansk transportvirksomhed

Dansk transportvirksomhed har vundet milliardudbud om at levere ny bagageløsning til Oslo Gardermoen Lufthavn. Det sikrer arbejde til 800 medarbejdere i Danmark i de kommende år.

Når man i fremtiden lander med fly i den norske hovedstad Oslo, så vil kufferten blive transporteret frem til bagagebåndet på en løsning, der er udviklet i Danmark. 

Det norske lufthavnsselskab Avinor, der står for driften i Oslo Gardermoen Lufthavn, har nemlig annonceret, at ordren på et nyt bagagehåndteringssystem går til Beumer Group, der har hjemme Skejby ved Aarhus. Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Avinor investerer lidt over en milliard kroner i leverance og drift af den nye såkaldte CrisBag-løsning, som skal håndtere bagage til både afgange, ankomster og transfer i den travle Oslo-lufthavn.

Og aftalen vækker glæde hos Beumer i Aarhus.

– Vi er utrolig stolte over at have vundet ordren, som giver masser af arbejde for vores medarbejdere i Danmark i de kommende år. Nu skal vi i gang med at forberede løsningen, der skal gå i drift i Oslo i sommeren 2024 – men faktisk er det en del af kontrakten, at vi skal drive og vedligeholde bagagesystemet i op til 25 år frem. Så vi får brug for endnu flere stærke kompetencer både til softwareudvikling, data science og andet ingeniørarbejde, lyder det fra Klaus Spens, CEO i Beumer Group A/S.

Dansk system driver alverdens lufthavne

Med den nye investering kommer Oslo Lufthavn i selskab med en række andre store, internationale lufthavne, der også har valgt Beumer Groups løsning.

Det gælder for eksempel London Heathrow, San Fransisco, Singapore Changi og München Lufthavn. Og den internationale erfaring har været med til at få nordmændene til at gå efter den danske løsning.

– Vi har valgt Beumer Group ud fra deres knowhow og mangeårige erfaring med bagagehåndtering, og fordi de kan dokumentere fra andre lufthavne, at løsningen sparer omkostninger i den daglige drift, fortæller Stine Ramstad Westby, direktør i Oslo Lufthavn.   

Hos Beumers direktør vækker det en særlig glæde at kunne bringe et danskudviklet produkt ud til nogle af verdens store flyknudepunkter.

– Jeg synes, det er supersejt at vide, at der står ”Made in Denmark” på bagagesystemerne i flere af verdens allerstørste lufthavne. Vi har formået at opbygge en helt særlig teknologisk kompetence her i det østjyske, som kan noget unikt, der efterspørges i hele verden. Det synes jeg godt, vi kan ranke ryggen over, siger Klaus Spens.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079