23948sdkhjf

Elektriske fragtfly går i luften i 2024

DHL Express og amerikanske Eviation vil elektrificere luftrummet.

DHL Express og flyproducenten Eviation skrev luftfartshistorie i går eftermiddags. Som den første har DHL bestilt 12 elektriske fragtfly fra virksomheden Eviation i Seattle.

Der er tale om verdens første fuldt elektriske fly – Alice – som skal gøre det muligt for flyselskaber - både fragt- og passagerer-flyselskaber - at drive en nulemissionsflåde. Eviation forventer at levere Alice eCargo til DHL Express i 2024.

- Vi vil gerne bidrage til en fremtid, hvor logistik foregår uden emissioner, siger John Pearson, administrerende direktør for DHL Express.

- Derfor investerer vi i at formindske vores CO2-fodaftryk på mange områder. Her spiller elektrificeringen af alle transportformer en afgørende rolle. 

- Vi har fundet den perfekte partner med Eviation. Sammen tager vi hul på en ny æra med bæredygtig luftfart.

1,2 ton luftyfragt 

Alice kan flyves af en enkelt pilot og er i stand bære 1,2 ton gods. Det vil tage 30 minutter at oplade batteriet til en times flyvning. Alice har en maksimal rækkevidde på op til 815 kilometer.

Alice vil kunne operere i alle miljøer, der i øjeblikket serviceres af traditionelle fly. Alices avancerede el-motorer har færre bevægelige dele for at øge pålideligheden og reducere vedligeholdelsesomkostningerne. Dens driftssoftware overvåger konstant flyveydelsen for at sikre optimal effektivitet.

Alice vil foretage sin første flyvning senere I år – og hvis alt går efter planen, vil Eviation aflevere de første elektriske fly til DHL fra 2024.

Ingen af parterne har ønsket at fortælle, hvor stor en investering de 12 elektriske fly er for DHL.

Se et videoklip her:

https://www.dpdhl.com/en/media-relations/media-center/tv-footage/first-ever-fully-electric-plane-alice.html

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11