23948sdkhjf

Vognmand tager forskud på jubilæum med tre nye 660’ere

Tre nye Scania til Danmarks nordligste eksportvognmand Jørgen Bertelsen – og to mere på vej.

Til februar næste år kan Jørgen Bertelsen i Skagen – Danmarks nordligste eksportvognmand - fejre 25-års jubilæum som vognmand. Det markerer han med at få leveret to nye Scania 660 S på selve jubilæumsdagen, den 2. februar 2022. Han har dog allerede taget forskud på jubilæet ved også at få leveret tre nye 660 S’ere for et par måneder siden af Stiholt.

De tre 660 S er helt ens, bortset fra at den ene er en 6x2/4 twinsteer, mens de to andre er ”rigtige” 6x2 bogie-biler.

Forklaringen er, at twinsteer-bilen skal køre sydpå, og de to bogie-biler skal køre nordpå.

- Egentlig blev 6x2/4-bilen bestilt som en 530’er, fordi den ikke skal køre med så tunge læs som de nordgående. Scania havde åbenbart lidt leveringsproblemer med 530’erne, så det blev en 660’er i stedet, fortæller Jørgen Bertelsen.

Tosset med V8
- Chaufføren har været hos os i mange år, og han er tosset med V8, så det passede egentlig godt med en 530’er til hans kørsel. At det i stedet blev en 660’er, er han vist ikke ked af, griner Jørgen Bertelsen. Det er han heller ikke selv, for hans 660’ere går faktisk rigtig langt på literen.

- Der er jo en del bakker nordpå, og jeg har den teori, at en stor motor er mere økonomisk, når den bliver presset. 660’erne beviser faktisk, at der er noget om snakken, for jeg er meget tilfreds med brændstofforbruget. De går stabilt over 3 km/l med 48-50 tons vogntogsvægt både ud og hjem, og så kan man vist ikke forlange mere, siger han.

Kører med fødevarer
Jørgen Bertelsen Transport i Skagen råder over et dusin egne lastbiler - hovedparten Scania - og beskæftiger nogenlunde lige så mange undervognmænd. Stort set alle transporter handler om fødevarer på køl eller frys, og langt de fleste går til Norge og Sverige.

Jørgen Bertelsen sværger til svenske lastbiler på grund af mere udbyggede servicenetværk end de øvrige europæiske mærker, selv om hans lastbiler meget sjældent får tekniske problemer.

Når det gælder hans Scania, kan Stiholt faktisk også tage æren for det, da Jørgen Bertelsens biler udelukkende bliver passet og plejet på Stiholts værksteder.

De tre nye Scania i denne omgang er opbygget af Stiholt i Sæby, malet af Skive Autolak og leveret af markedschef Jens Holger Pedersen fra Stiholt i Aalborg - til Jørgen Bertelsens store tilfredshed.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141