23948sdkhjf

ITD om rastepladser - Forsøg fjerner ikke behovet for flere penge

- Der skal lyde en stor ros til transportministeren Benny Engelbrecht (S) fra ITD, fordi han går ind i sagen om manglende rastepladser.

- Kapaciteten på landets rastepladser er presset, og lastbiler kæmper dagligt om pladsen, når de skal parkere langs vejnettet. Vi har længe gjort opmærksom på problemet, som forværres af rigid parkeringskontrol ude på rastepladserne.

- Derfor er det meget positivt, at transportministeren har lyttet til branchen og starter et forsøg, hvor man justerer på afmærkningen på rastepladserne, så lastbilerne kan parkere mere fleksibelt, siger ITD-direktør Carina Christensen.

- Vi håber, at forsøget vil vise gode resultater, og at det kan blive udbredt til flere rastepladser, udtaler Carina Christensen, som tilføjer, at forsøget ikke kan erstatte behovet for at investere i fmere P-pladser og flere rastepladser..

ITD foreslog tidligere på året, at der blev afsat 200 mio. kroner i infrastrukturaftalen til rastepladser for at løse det stigende problem med overbelægning på rastepladser, men der blev kun afsat 50 mio. kr. til formålet i den endelige aftale.

- Forsøget med fleksibel parkering er ikke en langtidsholdbare løsning. Derfor skal der stadig afsættes flere midler, så der kan komme langt mere P-kapacitet på rastepladserne, gentager Carina Christensen.

Ifølge Vejdirektoratet kan en investering på cirka 180 mio. kr. mere end fordoble antallet af parkeringspladser på de 21 rastepladser, der er langs motorvejsnettet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142