23948sdkhjf

Forbud for lastbiler ved kraftig blæst

Sund & Bælt, som har ansvaret for Storebæltsbroen, skærper nu tonen over for vognmænd og chauffører. Nu vil man forbyde vindfølsomme køretøjer at passere Storebælt i kraftig blæst, hvor man tidligere blot frarådede vindfølsomme køretøjer at passere Storebælt i kraftig blæst.

Ved at stramme op på ordlyden ønsker Sund & Bælt at sende et stærkt signal til chaufførerne.

- Vi oplever desværre, at rigtig mange chauffører med for eksempel en tom trailer eller en tom sættevogn på lastbilen kører ud på broen, selv om vi fraråder det. Det kan have store konsekvenser for de øvrige trafikanter, hvis et stort køretøj vælter - og dermed spærrer for den øvrige trafik. Det vil vi gerne lave om på, siger Kim Agersø Nielsen, chef for vejanlæg i Sund & Bælt.

Oplysningskampagne
I første omgang vil man oplyse om det nye forbud via en kampagne, der henvender sig direkte til transportbranchen. Det gøres på www.storebaelt.dk, hvor man også kan finde en oversigt over de typer af køretøjer, der er vindfølsomme.

Desuden vil skiltning ved broen og før sidste afkørsel oplyse om status for vind, ligesom det er muligt at tilmelde sig bromeldinger på sms eller mail med varsling om vind.

De næste uger sætter Sund & Bælt sammen med transportbranchen fokus på trafiksikkerhed med en informationskampagne, som skal hjælpe chauffører med at finde ud af, hvornår det er sikkert at køre over Storebælt i kraftigt blæsevejr.

Vindfølsomme køretøjer
Vindfølsomme køretøjer er for eksempel høje trailere, lastbiler uden eller med let last samt påhængsvogne til lastbiler og i nogle tilfælde også campingvogne.

Særligt tværvinden er problematisk – altså når vinden kommer fra siden. Og ved pylonerne og ankerblokkene kan kraftige vindstød ofte give voldsomme ryk i køretøjerne, som skaber farlige situationer.

Vindforhold
Allerede ved 10 m/s skal vindfølsomme køretøjer være særligt opmærksomme, når de kører over broen.

Når vinden kommer over 15 m/s, forbyder Storebæltsbroen kørsel over broen for vindfølsomme køretøjer.

Hvis vinden når de 25 m/s med blæst af stormstyrke, indstilles al biltrafik på broen.

Hvilke køretøjer er vindfølsomme køretøjer? Følge dette link og se:

https://storebaelt.dk/trafik-vejr/vindfolsomhed-og-koretojer/

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.25