23948sdkhjf

Sælger "tryllede" tre næsten nye Scania frem

Vognmand Ole Jespersen, Lem, havde held til at få tre "nye" lastbiler.

Der er rigtig godt gang i transportbranchen, og samtidig har flere lastbilproducenter ekstraordinært lange leveringstider på nye lastbiler på grund af komponentmangel, corona-forsinkelser og generel kaos i forsyningskæderne.

Så hvad gør en vognmand som Ole Jespersen i Lem ca. 15 km vest for Skive, der har brug for nyt materiel?

Han henvender sig hos Stiholts lastbilsælger Lars Pedersen i Thisted, der kan nogle tricks og lige tryller tre næsten nye R 650’ere op af jorden.

Med blot 165.000, 175.000 og 215.000 km på tællerne er de tre R 650 A6x2-trækkere dårligt nok kørt til, så Ole Jespersen var overhovedet ikke betænkelig ved at overtage de ”nye” brugte og meget velholdte lastbiler.

Ole Jespersener i øvrigt ikke bange for høje kilometertal, for den Scania R 580 fra 2006, som han selv kører i til daglig, står faktisk til at runde 2,4 millioner km. til nytår - uden reparation eller udskiftning af vitale drivlinekomponenter overhovedet.

- Det er nok, fordi jeg stort set har kørt hver eneste kilometer selv, siger han med et grin.

Har seks lastbiler
Ole Pedersens flåde består af i alt seks lastbiler, hvoraf halvdelen trækker for Blue Water Shipping, mens den anden halvdel - inkl. hans egen – kører for Dania Connect med skibscontainere til og fra Aarhus Havn.

Bortset fra en enkelt 6-benet R 500 er alle Ole Jespersens biler Scania V8’ere, og det kan lyde som at skyde gråspurve med kanoner med hans type kørselsopgaver.

- Jeg er OK tilfreds med brændstoføkonomien på V8’erne, og selv om min R 500 med 6-cyl. motor som regel kører en anelse billigere end V8’erne, er det ikke meget. Til gengæld er der så meget andet godt at sige om V8’erne, at jeg foretrækker dem, fastslår han.

En ny V8'er i ordre
Det bekræftes også af, at han faktisk har en splinterny R 590 V8’er i ordre hos Stiholt til levering til foråret, hvor den formentlig skal erstatte den 6-cyl. R 500.

Ole Jespersen har valgt at tegne serviceaftaler hos Stiholt på fire af de seks nyeste lastbiler i flåden. De to ældste ”kører på regning”, som han udtrykker det, og i betragtning af deres alder er han også rigtig godt tilfreds med det.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235