23948sdkhjf

Euro-normen blev dens skæbne

En trofast, men gammel Scania R 500 bliver nu erstattet af en ny R500

Lige får årsskiftet fik Hanstholm Containertransport leveret en ny Scania R 500 A6x2/4 twinsteer sættevognstrækker som afløser for en Scania R 560 fra 2013 med godt og vel en million km på tælleren.

Nu gør Hanstholm Containertransport det igen – men denne gang er det en 11 år gammel, men trofast R 500, som har kørt ca. 1.250.000 k, som bliver udskiftet med en R500 fra Scanias nyeste generation.

Ud over, at typebetegnelsen er R 500 både på den gamle og nye Scania, er der både lighedspunkter og forskelle på bilerne. De er begge 4-akslede og opbygget med wirehejs; men mens den gamle er en R 500 B 8x2 med to foraksler og løftebogieaksel bagest, er den nye en R 500 B 8x2*/& med foraksel og triplebogie inkl. løftbare og styrbare støtteaksler både foran og bag trækakslen.

Og så er der trods alt 11 år mellem bilerne, hvor både brændstoføkonomi, trafiksikkerhed og driftssikkerhed har taget kæmpe skridt fremad.

Euro-normen blev dens skæbne
- Selv om de gamle V8’ere kørte upåklageligt og næsten ikke var til slide op, blev deres Euro-norm deres skæbne, siger indehaveren af Hanstholm Containertransport, Jens H. Petersen – også kaldet”Container-Jens.”

- Mine biler skal kunne køre overalt og så langt på literen som muligt, men nu hver der er miljøzoner her, der og allevegne, går den ikke længere med Euro 5 uden partikelfilter.

- Euro 5 er hverken sexet eller økonomisk i forhold til en sprød 6-cylindret i kombination med Scanias nyeste G33CM-gearkasse.

Fleksibilitet afgørende
Fleksibilitet er afgørende, når Hanstholm Containertransport kører med alt fra biprodukter for fiskeindustrien og nedkølet blod for slagterierne over køkkener og industrirenovation til flis, grus og muldjord.

Virksomheden råder over forvogne og trækkere, forskellige typer tip-, tank- og køletrailere, påhængsvogne, kærrer osv. Og deres køres lokalt, nationalt og internationalt, fortæller vognmanden.

Stiholts mand i Thisted
Det er Stiholts mand i Thisted, Lars Pedersen, der har leveret bilen, som han har gjort det mange gange tidligere. Hanstholm Containertransport råder over en snes lastbiler, hvoraf hovedparten er Scania.

Den nye R 500 er omfattet af vedligeholdelsesaftaler med udvidet drivlinedækning hos Stiholt lige som en stor del af firmaets øvrige Scania.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238