23948sdkhjf

Vognmænd snyder sig selv for bonus

Når en vognmand på ATL-overenskomsten har uddannet en transportlærling, har virksomheden mulighed for at søge om en bonus på 10.000 kroner. Men mange vognmænd glemmer at søge om pengene.

Sidste år blev der udbetalt bonus for 135 lærlinge, men antallet af lærlinge, som fik svendebrev, er langt større.

I det seneste år er langt flere vognmænd blevet opmærksomme på, at de har mulighed for at få en bonus. I 2020 blev der udbetalt 580.000 i lærlingebonus til 26 ATL-medlemmer; men i 2021 blev udbetalingerne mere end fordoblet, så der i alt blev udbetalt 1,35 millioner til omkring 60 virksomheder.

- Virksomhederne har ansat flere lærlinge, og vi har gjort en del for at markedsføre ordningen. Det er formentlig forklaringen på, at udbetalingerne er steget, siger Lars William Wesch, direktør i ATL. Han mener, at der stadig er alt for mange, som glemmer at søge.

Attraktivt at ansætte lærlinge
Lærlingebonussen blev indført for at gøre det mere attraktivt for vognmændene at ansætte lærlinge.

- Der er udgifter forbundet med at uddanne unge mennesker, og de udgifter kan man få helt eller delvist dækket, når lærlingen er færdig med sin uddannelse, fortæller Lars William Wesch.

- Udover bonussen kan man få dækket en række øvrige omkostninger, som svendeprøvegebyr og bøger.

300 lærlinge i 2021
Sidste år var der lidt færre end 300 lærlinge, som fik et svendebrev. Ikke alle, men en betydelig del af disse er, uddannet på ATL-virksomheder, som har mulighed for at få tilskuddet; men der blev kun udbetalt lærlingebonus for 135.

- Det er ærgerligt for virksomhederne, at de går glip af pengene, siger Lars William Wesch.

- Det er især ærgerligt, hvis virksomhederne holder igen med at uddanne lærlinge, fordi de er bekymrede for udgifterne. Det er den situation, vi forsøger at undgå ved at udbetale en lærlingebonus.

Udbetalingen af lærlingebonus sker gennem Transportens Udviklingsfond, der er et samarbejde mellem 3F og ATL.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125