23948sdkhjf

Nu åbner Danmarks første tankanlæg med flydende gas til lastbiler

På sigt vil Q8 også sælge flydende biogas fra anlægget.

Q8 åbner nu Danmarks første tankanlæg til lastbiler, der kører på flydende gas. Det er et mål for Q8 at kunne levere alternativer til diesel i transportsektoren, og anlægget er en vigtig milepæl i arbejdet med at udfase de traditionelle brændstoffer over tid. På sigt vil Q8 sælge flydende biogas fra anlægget.

Anlægget blev officielt indviet den 27. januar, og nu kan lastbilchauffører tanke LNG (Liquefied Natural Gas) på anlægget i Padborg. Dermed bliver LNG nu for første gang tilgængeligt for lastbiler i Danmark og være med til at skubbe til omstillingen for lastbilbranchen og den tunge trafik.

LNG-tankens placering på Q8's IDS-anlæg i Padborg, er lige op ad den jyske hovedfærdselsåre for nordgående og østgående trafik og derfor er det et knudepunkt for transport af varer mellem Skandinavien og resten af Europa. Padborg er en af Europas travleste transportcentre, hvor over 7.000 lastbiler dagligt passerer igennem.

- Hos Q8 har vi ét klart mål med projektet. Vi vil gøre det muligt for vores kunder at køre på mere klimavenlige alternativer, siger Gert Thomasen, Head of Fleet & IDS hos Q8.

- Med anlægget i Padborg har vi på sigt mulighed for at sikre vores kunder en endnu større CO2e-reduktion ved helt eller delvist at levere flydende biogas fra anlægget.

Q8 ser en stigende efterspørgsel på CO2e-reducerende løsninger inden for den tunge godstransport, og flere virksomheder stiller krav til, at deres gods fragtes med lavere CO2e-udledning, som kan opnås med fx flydende gas.

Konkret handling
Niels Flemming Hansen, transportordfører for Det Konservative Folkeparti, stod for den officielle åbning af anlægget.

- Det et godt eksempel på konkret handling, som vi har brug for, hvis vi skal nå vores klimamål, sagde han.

- En CO2e-reduktion på 20 procent på LNG sammenlignet med diesel er virkelig noget, der batter. Når vi samtidig står her i Padborg, hvor 7000 lastbiler dagligt passerer igennem, er der virkelig spændende perspektiver i dette anlæg.

- Q8 viser i dag, at de er villige til at tage et medansvar for omstillingen i transportbranchen, sagde Niels Flemming Hansen.

Makeen Energy har leveret anlægget i Padborg. Det er et fuldautomatisk anlæg og kræver intet personale - chaufføren kan selv fylde sin tank på få minutter. Stationen bliver leveret med et avanceret online overvågningssystem og vil kunne servicere alle typer af lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078