23948sdkhjf

Sanktioner mod Rusland: Danske Speditører er klar til at hjælpe medlemmerne

Ruslands igangværende invasion af Ukraine betyder, at nye EU-sanktioner meget hurtigt kan effektueres

 Danske Speditørers sekretariat er klar til at hjælpe medlemmerne med rådgivning om de forskellige sanktioner mod Rusland.

- Vi har ikke det fulde overblik, og situationen ændrer sig time for time. Derfor er det også tæt på umulig at sige noget specifikt om den sandsynlige udvikling med hensyn til yderligere sanktioner og deres konsekvenser for dansk erhvervsliv og transportbranchen, lyder det fra sekretariatet i Danske Speditører.

- Ubekræftede forlydender er, at havnebyen Odessa er lukket. Dermed er transportkorridoren til Sortehavet afbrudt.

Skærpede sanktioner
Flere politiske meldinger her til morgen tyder på, at der meget hurtigt vil komme voldsomt skærpede EU-sanktioner, som vil indebære betydelige restriktioner på samhandlen mellem EU og Rusland og dermed mellem Danmark og Rusland.

Der er derfor ingen sikkerhed for, at man som dansk virksomhed vil kunne modtage betalinger fra russiske kunder om ganske kort tid på grund af kommende EU-sanktioner mod Rusland.

Måske handelsboykot
Hvis EU går længere op ad sanktionsstigen og indfører import- og eksportforbud, så samhandlen med Rusland bliver begrænset, kan det i yderste konsekvens betyde, at der vedtages en generel EU-handelsboykot af Rusland, spår Danske Speditører.

Det vil kunne betyde, at alle russiske banker kobles af SWIFT-systemet, og at danske datterselskaber i Rusland kan blive pålagt et salgsforbud.

Dette vil være det værst tænkelige scenarium for dansk erhvervsliv og formentlig også resultere i hårde russiske gengældelsessanktioner, herunder mulig reduktion af de vigtige russiske olie- og gasleverancer til EU.

Fraråder rejser til Ukraine
Udenrigsministeriet fraråder p.t. alle rejser til Ukraine. Udenrigsministeriet har hævet sikkerhedsniveauet i rejsevejledningen for Ukraine til rød. Alle danskere i Ukraine opfordres til at forlade landet omgående.

Samtidig fraråder Udenrigsministeriet alle rejser til flere steder i Rusland. I skrivende stund er Udenrigsministeriets website ude af funktion…

Situationen udvikler sig time for time, og det er et skæbnesvangert øjeblik med krigshandlinger i Europa, som kommer til at få betydning for de handelsmæssige og økonomiske forbindelser mellem Vesten og Rusland mange år frem. Det bør man som dansk virksomhed tage med i planlægningen.

Samtidig er vi alle dybt berørt af de voldsomme begivenheder som alle i Ukraine – danske såvel som lokale – oplever. Vores tanker går til de børn og voksne der lige nu frygter for fremtiden, skriver Danske Speditørers sekretariat i en pressemeddelelse.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.831