23948sdkhjf

Russisk transportminister med på sanktionsliste

EU har besluttet at opdatere listen over personer, virksomheder og organer, som skal have indefrosset deres midler. Det oplyser Erhvervsstyrelsen, som offentliggør listen med de nye navne samt en beskrivelse af deres forhold, herunder deres relationer til præsident Putin.

Erhvervsstyrelsen fremhæver, at det er din/virksomhedens pligt at foretage indefrysning og straks at orientere Erhvervsstyrelsen om det, gerne pr. e-mail eksportkontrol@erst.dk

På listen er nu blandt andet Vitaly Gennadyevich, Ruslands transportminister. Han er medlem af bestyrelsen for de russiske jernbaner, en stilling som Den Russiske Føderations regering har udnævnt ham til. Han har tidligere været adm. direktør for det russiske luftfartsselskab Aeroflot.

På listen står der følgende om Vitaly Gennadyevich:

”I oktober 2021 indledte Rusland en hidtil uset militær opbygning på eller nær den ukrainske grænse og inden for Ukraines besatte Krimregion. De russiske væbnede styrker gennemførte storstilede  militærøvelser dér. Dette førte til en eskalering af konflikten og lagde et destabiliserende pres på Ukraine. Både militærpersonel og militært udstyr fra de russiske væbnede styrker blev transporteret til områderne nær den ukrainske grænse af de russiske jernbaner, som Vitaly Savelyev er bestyrelsesmedlem for.

Desuden sørgede Aeroflot under Vitaly Savelyevs ledelse for regelmæssig lufttransport af passagerer mellem russiske lufthavne og Simferopols internationale lufthavn og støttede derfor konsolideringen af den ulovligt annekterede Krimhalvø i Den Russiske Føderation, hvilket igen yderligere underminerede Ukraines territoriale integritet, suverænitet og uafhængighed.

Han er således ansvarlig for aktivt at støtte eller gennemføre tiltag eller politikker, der underminerer eller truer Ukraines territoriale integritet, suverænitet.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094